Inaktiv platsannons

Underhållsingenjör Flygsäkerhetsmateriel i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Sektionen Safety Equipment and Publication Engineering arbetar bland annat på uppdrag av Försvarets Materielverk (FMV) och andra verksamhetsutövare inom Saab AB, med tekniska tjänster inom eftermarknadssektorn.

Efter den omorganisation som träder i kraft vid årsskiftet kommer sektionen att bestå av 21 medarbetare, varav några ingår i ett team som har fokus på Flygsäkerhetsmateriel. Det är till detta team som vi nu söker en ny medarbetare. Teamet jobbar på uppdrag av Försvarets Materielverk med underhållspublikationer, underhållsberedning, tekniska utredningar, utveckling och utbildning inom dräkt- hjälm- och räddningssystem för olika luftfarkoster inom försvarsmakten.

Din framtida utmaning

Du kommer i din roll som underhållsingenjör stötta kund och brukare i tekniska ärenden som kan uppstå under produktens livslängd. Ditt fokus kommer att ligga på underhållsfrågor och du kommer att jobba i nära samarbete med vår kund Försvarets Materielverk. I de uppdrag du tilldelas kommer du att ansvara för beredning, kalkylering, genomförande och leverans. Du ansvar också för att löpande kommunicera med kund samt övriga medarbetare som berörs av uppdraget.

Inom uppdragen kommer du att:

  • Producera underhållspublikationer främst i form av FMV Teknisk Order.
  • Driva och genomföra tekniska utredningar eller underhållsberedning som sedan ligger till grund för arbete med underhållspublikationer.
  • Utveckla materiel eller vara ett stöd till kunden vid utveckling av materiel.
  • Vara stöd till övriga i organisationen inom ditt område.

Då vi inom sektionen även bedriver utbildningsverksamhet kan det bli aktuellt att du inom ditt ansvarsområde genomför utbildning som riktar sig till tekniker inom Försvarsmakten. Utbildningen har fokus på materielkännedom och underhållsprocedurer och riktar sig till mindre grupper.

Rollen som underhållsingenjör är bred och uppdragen är varierande. Allt som oftast arbetar du från ax till limpa och tar hjälp av kollegor eller externa rådgivare när det behövs. Uppdragen vi får in kan vara enkla eller mer komplexa, vilket gör att förutsättningarna är olika i varje uppdrag.

Den du är idag

Vi söker dig som gillar både teknik och dokumentation och som trivs i rollen som problemlösare. Du har god samarbetsförmåga och ditt arbetssätt är relationsskapande på ett naturligt sätt. Som person är du självgående och du gillar att analysera och lösa problem.

Vi tror att du har en teknisk utbildning, till exempel Högskoleingenjör, kombinerat med några års arbetslivserfarenhet. Erfarenheter av arbete med flygsäkerhetsmateriel är meriterande, liksom erfarenhet eller utbildning inom textilteknik. Det är även positivt om du har kunskaper om regler för militär luftfart (RML) och om de system som finns inom FMV/FM.

Då du kommer att arbeta med publikationer är det viktigt att kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Resor kan förekomma varför B-körkort också är ett krav.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)