Inaktiv platsannons

Senior Systemingenjör inom Kommunikationssystem i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet i Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system. Vårt Huvudkontor ligger i Huskvarna.

Som systemingenjör inom kommunikation kommer du att ingå i en grupp som ansvarar för utveckling och underhåll av våra Excon och kommunikation system.

 

Din framtida utmaning

Vi erbjuder en stimulerande expansiv arbetsplats med mycket hög teknologisk bas där vi nu är i ett skede att vidareutveckla vårt kommunikationssystem, baserat på Software Defined Radio, som används för insamling av information för vidare analys och visualisering av pågående och tidigare övningar. Förutom utveckling av vårt egenkonstruerade kommunikationssystem vill vi även utöka vårt erbjudande med nya lösningar baserade på ny kommersiellt tillgänglig teknik.

Du kommer att få delta i många olika arbetsmoment, allt från kravanalys, analys och konstruktion av kommunikationsprotokoll, samt implementation och verifiering på så väl hög som låg nivå av våra lösningar. Du behöver inte vara en expert inom alla områden men bör vara bekant med dem.

 I tjänsten kan resor förekomma.

I vårt utvecklingsarbete använder vi C/C++ och C# som programspråk och verktygen är bl a Eclipse, CMAKE, Buildroot, Team Foundation Server och Visual Studio.

Den du är idag

  • Du har en grundutbildning som civilingenjör eller motsvarande.
  • Som person är du analytisk, strukturerad och målinriktad.
  • Du har en god förståelse för typiska problem som man kan stöta på vid konstruktion av radiobaserade kommunikationssystem samt hur dessa kan lösas.
  • En god kännedom om olika standarder för kommunikations är meriterande.
  • Du har en examen som civilingenjör eller motsvarande.
  • Behärskar svenska och engelska i så väl tal som skrift.
  • Det är ett krav att du är svensk medborgare.

 

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)