Inaktiv platsannons

Fire Safety Engineer i Malmö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Vårt fantastiska team utökar och vi söker dig som brinner för brandskyddsfrågor för ubåtar och ytfartyg!

Fire Safety ingår som en del av Systemsäkerhetssektionen, där det även finns kompetenser inom System Safety, Software Safety/Quality, Material Safety och On-Board Security. Systemsäkerhetssektionen tillser att företagets produkter är säkra att använda för våra kunder. Verksamheten bedrivs både i Malmö och i Karlskrona. Tjänsten är placerad i Malmö, sporadiska resor förekommer. 

Din framtida utmaning

I rollen som Fire Safety Engineer kommer du arbeta med brandskyddsfrågor i våra ubåts- och ytfartygsprojekt. Detta innebär att tillse att vi följer gällande regelverk, koordinera arbetet mellan inblandade sektioner samt kravställa dessa. I din tjänst ingår att driva arbetet med framtagning av ett lämpligt utformat brandskydd och genomföra utredningar i en mycket komplex miljö med högt ställda krav, vilka utmynnar i konkreta brandskyddslösningar lämpliga för plattformen. Support till övriga områden och att hålla utbildningar inom brandskyddsområdet kommer också bli aktuellt, liksom att hantera kontakt med kund och myndigheter.

Den du är idag

För att lyckas i rollen krävs god initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt liksom att du trivs med att ha många sociala kontakter och att samarbeta. Vi söker en lagspelare som drivs av att lösa komplexa problem! Du blir del av ett driftigt och engagerat team, där du får en möjlighet att omsätta krav och analyser till konkreta förslag på brandskyddslösningar.

Vi söker dig som är brandingenjör eller civilingenjör med erfarenhet av brandskyddsarbete inom komplexa anläggningar, till exempel kraftvärme, kärnkraft eller processindustri.
Du har förmåga att se brandskydd ur ett holistiskt perspektiv och har eller kan skapa förståelse för produkten och användarens förväntningar på den. Du har en god förståelse för såväl passivt och aktivt brandskydd som organisatoriskt brandskydd. Erfarenhet av marina applikationer, kravtolkning och alternativ analytisk utformning är meriterande.

Du som söker bör ha ett gediget tekniskt intresse samt god förmåga i muntlig och skriftlig framställning i såväl svenska som engelska språket.

Hos oss tillämpar vi flextid och våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård, förmånsbil samt aktiesparande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.  Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)