Inaktiv platsannons

Komponentingenjör till elektromekaniska komponenter i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi söker nu en komponentingenjör inom elektromekaniska komponenter till komponentsektionen. Sektionen är en del av området systeminstallation och består av ett tiotal medarbetare i en jämn ålders- och könsfördelning. I huvudsak arbetar vi med elektromekaniska komponenter, mekaniska komponenter och fästelement. Tillsammans arbetar vi för att förse våra produkter Gripen, Saab340/2000, GlobalEye, SK60 med fler, med rätt komponenter.

Som medarbetare på vår sektion deltar du i flera olika flygplansprojekt och arbetar med framtidens produkter. Vårt ansvar är att förse interna kunder med komponenter mot given kravbild och/eller föreslå nya komponenter och därmed våga utmana kravbilden och driva utvecklingen av våra produkter framåt. Detta medför ett tätt samarbete med ingenjörer och andra inom angränsande kompetensområden så som skrovkonstruktion, hållfasthet, produktionsberedning, montering, och systemansvariga. Vi för även dialog med leverantörer och partners över hela världen för att identifiera, utveckla och implementera rätt komponent i våra produkter.

Nu söker vi en medarbetare till sektionen som vill vara med att utveckla våra framtida produkter och även sig själv!

Din framtida utmaning

I rollen som komponentingenjör ingår att från koncept till färdig produkt, specificera, verifiera och ta fram erfoderlig dokumentation av elektromekaniska komponenter, samt att stötta produktion och eftermarknad. Mycket av arbetet sker i projektform men du som komponentingenjör kommer själv att vara ansvarig för ditt område och ha ett helhetsansvar för dina komponenter.

I din roll ingår även utveckling av metoder och arbetssätt för att skapa effektiva flöden inom de tvärfuntionella arbetsområden som vi verkar i.

Den du är idag

Du är driven och initiativrik i ditt arbete. Du har förmåga att kommunicera och lyssna. Har du vana att arbeta i projektform samt är strukturerad och ansvarstagande kommer dit arbete att underlättas.

Vi söker dig med tidigare erfarenhet inom elektromekanik, el-konstruktion eller angränsande område. Du bör ha en teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Goda språkkunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt förutsätter vi eftersom det är vårt koncernspråk.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)