Inaktiv platsannons

Produktutvecklare med inriktning mekanik i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Vehicle Systems i Linköping har ca 80 anställda fördelade på fyra sektioner och ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserad elektronik samt dator- och videosystem till våra globala kunder. Verksamheten omfattar systemintegration, utveckling av inbyggda datorsystem och supportåtaganden inom områden såsom dator-teknik, avancerad videoöverföring, displayer och sensorintegration.

Sektionen Engineering ansvarar för avdelningens produktutveckling innefattande mjukvaruutveckling, hårdvarukonstruktion, systemintegration samt test och verifiering av allt från enklare konstruktioner till komplexa systemlösningar. Sektionen ansvarar även för produkternas livscykel och eftermarknad mot våra kunder. Inom sektionen söker vi nu en Produktutvecklare/mekanist till hårdvaru-gruppen.

Mer info om Support & Services finns att läsa här:

http://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

 

Här är exempel på produkter inom Vehicle Systems:

http://saab.com/land/c4i/tactical-c2-systems/Military-Electronics-Solutions/

Din framtida utmaning

Vi behöver förstärka vår utvecklingsverksamhet och söker nu en driven produktutvecklare med inriktning mot mekanik som vill ta del av vår givande vardag på Saab och specifikt vår avdelning Vehicle Systems.

Som Produktutvecklare/mekanist hos oss ingår du i ett team som ansvarar och representerar avdelningens produktutveckling vid kundprojekt och egna utvecklingsprojekt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med sektionsens elektronikgrupp samt prototypgruppen. Våra produkter används under extrema förhållanden, både mekaniskt och miljömässigt, så det ställs höga krav på den mekaniska designen. 

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • att medverka och verka som resurs inom projekt och uppdrag genom analys-, utvecklings- och support-fas
  • att medverka vid mekaniska förtester/miljöprov/First Article Inspection
  • konceptsstudier av nya designer/idéer (via 3D-printer och prototyper)
  • kravhantering och nedbrytning
  • dokumentation, främst framtagning av designspecifikationer men även produktionsinstruktioner.
  • detaljritning, Adsembly- och Layout drawing
Den du är idag

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt! Att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i mindre team är en självklarhet för dig. Vi ser att du som är vår nästa kollega är en initiativtagande och strukturerad person som gillar att lösa komplexa problem.

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör eller motsvarande. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av produktutveckling och att du har goda kunskaper inom mekanikdesign är en förutsättning för tjänsten. Kunskaper i Autodesk Inventor är meriterande då vi ritar våra designer i det programmet. Meriterande är även erfarenhet av design rörande LCD-element och touchglas.

God  svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. 

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

22-01-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis