Inaktiv platsannons

Dataingenjör Avancerad Analys i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som utvecklare kommer du vara med och bidra till utveckling och förvaltning i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har idag en spännande IT-position där vi är drivande och delaktiga i Axfood koncernens målsättning att bli en mer datadriven koncern.

Som dataingenjör för avancerad analys är du en nyckelspelare i utvecklingen och förvaltningen av Axfoods BI-lösningar inom området avancerad analys. Avancerad analys är ett nytt systemområde på Axfood IT där vi utvecklar och förvaltar BI lösningar för prediktiva analyser (machine learning, deep learning med R, Python, SPSS och vårt datalab/datalake). Vi behöver nu förstärka vår kompetens inför framtida spännande utmaningar och pågående projekt.

Det här får du göra

Ansvarsområden:
‒ Förvalta befintliga lösningar inom Avancerad Analys och hantera ärenden, uppgraderingar och tester.
‒ Stötta och coacha verksamheten med förståelse för den data som finns i Axfoods befintliga och framtida datalager, samt hur den är strukturerad
‒ Stötta statistiker/data scientists i arbetet med att identifiera data och förbereda data (data preparation) för modellering i analysverktygen
‒ Stötta statistiker/data scientists i arbetet med att optimera modeller för kortare körtider, s.k in database execution på flera prediktiva plattformar
‒ Korta ledtider för utveckling och driftsättning av prediktiva modeller och ADS genom att använda ramverk samt utveckla enligt befintliga designstandarder.
‒ Stötta statistiker/data scientists i livscykelhantering och deployment av script och analytiska modeller

Möjliga framtida ansvarsområden:
‒ ADS optimering och livcykelhantering på framtida lagrings och beräknings arkitekturer, t.ex i Amazon AWS.
‒ Stötta affärsområden som saknar egen statistiker kompetens även med prediktiva analyser

Du kommer arbeta med att förstå verksamhetens behov och krav inom BI-området och specifikt avancerad analys. Vidare förväntas du i din roll att delta i utvecklingen av lösningar/prototyper med ett EDW och med SAP BW (strukturerat data) samt ostrukturerat data i takt med verksamhetens behov och kopplat till detta vara med och forma Axfoods framtida datalake och verktyg. Dessutom får du, från början, chans att vara med i vidareutveckling av metodiker och standarder inom området.

Rapportering sker till avdelningschefen för BI och Affärsanalys.

Det här förväntar vi oss

• Examen inom datavetenskap, statistik, matematik eller liknande
• Mycket God erfarenhet:
o av SQL och parallella relationsdatabaser (MPP, Teradata) med erfarenhet av att optimera SQL för stora data set.
o av program för statistiska beräkningar som R-Studio, Python
• God erfarenhet:
o av prediktiva plattformar som IBM SPSS Modeler, CADS & Real Time Scoring Services
o att designa, utveckla, ladda och optimera Analytiska Data Set (ADS) på Parallella system (MPP)
• Erfarenhet:
o av utveckling i objekt orienterade språk som JAVA
o av versionshanteringssystem som Subversion
o av AWS ekosystemet som AWS S3, Kinesis, Provisionering och Serverless Computing
o av visualiseringsverktyg (vi använder Microstrategy)
• Meriterande om du har erfarenhet av BI-lösningar inom Detaljhandeln.
• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Som person ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete, en analytisk och kreativ problemlösare. Du är nyfiken med en stark vilja att dela med dig av dina erfarenheter. I denna roll är det viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta med andra. Vidare värdesätter vi att du är prestigelös och har ett serviceinriktat arbetssätt och att du trivs med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb