Inaktiv platsannons

Elgiganten Karlstad söker Säljledare försäljning

Om tjänsten

Vill du bli en del av ett vinnande team? Vårt första varuhus öppnades 1994 och sedan dess har vi utmanat våra konkurrenter, pressat priserna på hemelektronik och erövrat den svenska marknaden. Vi har idag cirka 160 butiker och varuhus i Sverige med drygt 3000 anställda. Vår starka företagskultur präglar vårt sätt att agera vilket är nyckeln till vår framgång. Vi tror på individen och dennes vilja att ta eget ansvar och utvecklas. Därför söker vi dig som har en önskan att göra karriär inom företaget och som genom hårt arbete och ett brinnande engagemang vill bidra till nya framgångar. För att säkra den fortsatta utvecklingen framöver söker vi nya kollegor.

Till vårt varuhus i Karlstad söker vi nu en Säljledare försäljning.

Arbetsbeskrivning

JOBB TITEL:                                                            Säljledare Home
RAPPORTERAR TILL:                                           Avdelningsledare Home
PLACERING:                                                          Elgiganten Karlstad

SYFTE MED TJÄNSTEN

I Home-avdelningen ingår områdena SDA, MDA, Kitchen. Som Säljledare ansvarar du för nöjda kunder, försäljning samt att utveckla och utbilda medarbetarna inom försäljning och produktkunskap.

 Du säkrar att avdelningen drivs i enlighet med koncernens värderingar, kultur och butiksstandard. Grunden i vårt koncept är att med kunden i fokus maximera försäljningen och marginalerna och minimera kostnaderna.  

 Försäljningsansvaret innebär att du är daglig säljledare som coachar säljarna att uppnå sina mål samtidigt som du har en personlig försäljningsbudget. Du behöver vara produktspecialist och ansvarar för att alla medarbetare har rätt utbildning inom området. 

 Säljledaren är en ambassadör i kundvård och strävar alltid efter att vara en god förebild och ta hand om såväl utmaningar som möjligheter för dig och ditt team på vägen till framgång.  

 HUVUDUPPGIFTER OCH ANSVARSOMRÅDEN

Som Säljledare har du huvudansvaret för varuhusets försäljning. I arbetet ingår följande:

 • Försäljningsansvar: Uppvisa löpande positiv försäljnings- och marginalutveckling. Löpande göra försäljningsuppföljningar. Följa upp kundernas feedback till varuhuset.
 • Kundnöjdhet: Aktivt arbeta för att varuhuset ska vara förstavalet för alla kunder i din stad.
  Säkerställa köpupplevelsen genom snabb hjälp och hög produktkunskap. Säkerställa snabb meddelandehantering CCC.
 • Utbildning: Vara expert på strategierna och kunna vägleda medarbetarna och kontinuerligt säkerställa medarbetarbetarnas produktkunskap genom egna produktutbildningar, leverantörsutbildningar och skriftlig produktinformation. Driva väl fungerande försäljning av kompletta ”sälj”, det vill säga rätt produkt, rätt tillbehör, rätt tjänster och rätt trygghet för kunderna.
 • Drift och Storestandard: Ansvara för ett rent och snyggt varuhus och en positiv köpupplevelse för kunden. Säkerställa Elgigantens driftstandard för avdelningen. T ex utställning, prislappar/energidekaler, B-varor.
 • Ansvar: Du stöttar och samarbetar med Avdelningsledaren. Vid dennes frånvaro är du behjälplig i Avdelningsledarens arbetsuppgifter.

ALLMÄNNA ARBETSUPPGIFTER/PLANERING

Som ledare behöver du föregå med gott exempel vad beträffar arbetstid och punktlighet och vara ett föredöme för Elgigantens kultur och värderingar. Det är viktigt att du som ledare är på plats när det är som mest kunder i varuhuset. I tjänsten ingår arbete på kvällar samt varannan helg.

Det kan tillkomma fler ansvarsområden än vad som anges i denna befattningsbeskrivning.

 

Vi söker en Gigant…
För oss är det viktigare att Du passar in i vår starka företagskultur än att Du har en imponerande meritförteckning. Du har en mogen inställning till arbete och har både förmågan och viljan att göra ditt absolut bästa. Därför söker vi dig: 

… som vill ge den bästa servicen!
För att du ska trivas och bli framgångsrik i ditt arbete är det viktigt att du är driven och utåtriktad i din kontakt med kunder och kollegor. Du är ärlig, ödmjuk och lyssnar på kunden och kundens behov. Du är också en motiverande, lojal och hjälpsam person som ställer upp för andra. En Gigant löser de problem som uppstår på ett effektivt sätt. Du har ett brinnande intresse och håller dig uppdaterad gällande företagets produkter.

 … som vill skapa resultat!
Du är en tävlingsmänniska med affärssinne som vill bidra till positiva resultat för företaget. Som Gigant skapar du resultat både individuellt och i grupp. Du arbetar därför hårt och tar dig an dina arbetsuppgifter på ett effektivt, strukturerat och noggrant sätt. Det faller sig naturligt för dig att ta egna initiativ då du är engagerad, ambitiös och målinriktad. 

… som kan leda och motivera andra!
Som avdelningsledare är du en nyckelperson för varuhusets och företagets framgång. Du ska vara en förebild för dina medarbetare genom att vara en föredömlig Gigant. Driften av avdelningen sköts därför inte från kontoret utan resultat nås genom din aktiva medverkan på avdelningen. Då arbetet innebär förändringar, högt tempo och möten med olika människor krävs det att du är flexibel i din ledarroll. Vidare är du en teamorienterad person som har lätt för att kommunicera, delegera och har en vilja att få dina medarbetare att utvecklas. Vi ser gärna att du har dokumenterad ledarerfarenhet samt erfarenhet från detaljhandeln.

Vi erbjuder:

 • Avtalsenlig lön och pension
 • Generöst bonusavtal och förmåner
 • En utpräglad företagskultur
 • Omfattande utbildningsprogram inom försäljning, kundvård, ledarskap och personlig utveckling
 • Goda karriärmöjligheter

Vi på Elgiganten värdesätter mångfald inom företaget och välkomnar därför alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Klicka på länken nedan, "Skicka ansökan", för att söka denna tjänst. Observera att vi ej tar emot ansökningar via e-post.

Med vänliga hälsningar

Samuel El Fhaily
Varuhuschef Karlstad

Vid frågor, kontakta .

Sista ansökningsdag:

2018-01-31

Anställningsgrad:

Deltid

Arbetstider:

Dagtid, kvällar och helger

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Publicerad den

22-01-2019

Extra information

Ort
Karlstad
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis