Inaktiv platsannons

NFK-SW utvecklare för inbyggda system i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Computer SW på Avionics Systems arbetar med utveckling av mjukvara för inbyggda system till flygande farkoster. Fokus är framförallt framtagning av drivrutiner och plattformar till våra inbyggda system. Utöver detta arbetar vi med process, metod och verktygsfrågor kring mjukvaruutveckling. Idag är vi 12 st som arbetar med detta.

Din framtida utmaning

Du kommer under din praktik ingå i ett team som tillsammans utvecklar inbyggd mjukvara till flera olika projekt. Du kommer få vara med och ta del av hur det är att utveckla mjukvara för flygande farkoster och därmed också ta del av vår utvecklingsprocess allt från kravanalys till design, implementation och verifiering.

 

Den du är idag

Vanligtvis utvecklar vi mjukvaran i programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada) och oftast för Power PC processorer eller DSPer. Bra om du i dina studier förutom HW nära mjukvaruutveckling även har haft inslag av HW utveckling. 

Då du kommer att hantera säkerhetsklassad information är ett svenskt medborgarskap ett krav. 

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av kunskap, vilja och förtroende.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | IT | Heltidsjobb (förstajobb)