Inaktiv platsannons

Systemsäkerhetsingenjör i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Du kommer bli en del av den drygt 10 personer stora sektionen ILS and System Safety som är en del av Dynamics utvecklingsenhet. Medlemmarna på sektionen deltar framförallt i våra nyutvecklingsprojekt och genomför bl.a. kravanalyser, tar fram systemdesign, analyserar framtagna konstruktioner för att kontrollera att de uppfyller ställda systemsäkerhetskrav, tar fram tekniska publikationer, genomför kundutbildningar etc.

Utvecklingsenheten har idag ungefär 400 medarbetare fördelat på 6 avdelningar som arbetar inom hela utvecklingskedjan - från teknik till färdig produkt. Vi har ett nära samarbete med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel och är idag uppdelade på två platser, Karlskoga och Linköping. De produktfamiljer vi primärt jobbar med är missil- och understödssystem samt torpeder och undervattensfarkoster.

 

Här ser du exempel på en av de produkter du kan komma att arbeta med -

http://saab.com/land/weapon-systems/ground-based-air-defence-missile-systems/RBS_70_NG/

Din framtida utmaning

Som systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en central roll i våra utvecklingsprojekt och jobba nära våra konstruktörer med att analysera designen och bedöma om produkterna är säkra att använda för våra kunder. En viktig del av uppgiften är att förstå kundens krav och säkerställa att produktens utformning är säker. Vårt säkerhetsarbete utgår från lagar, förordningar och standarder. Vi har även en intern metodik vi följer som bygger på våra kunders krav och metodik.

I denna roll kommer du att få analysera, utvärdera och hantera risker under hela produktens livscykel. Det innebär att man är med från produktens konceptfas fram till det att den avvecklas.

Vi jobbar i olika projekt utifrån våra olika produkter och vi arbetar mot att ha minst två personer inom varje projektområde och därför är också tanken att du i denna roll kommer få ett specifikt område, där vi tror din erfarenhet och kompetens passar bäst.

Du kommer vara med i många olika konstellationer och ha mycket interna och en del externa kontakter. Vi har även ett funktionsteam för alla som arbetar med systemsäkerhet där vi har en viss överhörning för att lära av varandra.

Vi arbetar ofta i projektteam och där kommer du vara med och driva frågorna kring systemsäkerhet. Du kan komma att arbeta i flera olika projekt parallellt och det kan vara både stora och små projekt.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner.

Den du är idag

För att anta utmaningen ser vi gärna att du har erfarenhet av produktutveckling av system som innehåller både hård- och mjukvara och gärna med systemsäkerhetsfrågor.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du kan driva systemsäkerhetsfrågan och verkligen sätta den på dagordningen på ett naturligt sätt i våra projekt. Du är självgående, har lätt att samarbeta med andra och är kommunikativ.

 Vi tror du är civilingenjör och/eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med intresse för säkerhet och teknik. Tjänsten kräver att du fritt kan uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet som systemsäkerhetsingenjör. Det är också meriterande om du har en bakgrund inom försvarsmakten och en förståelse för hur våra produkter används.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 Vänta inte med att söka! Sök redan idag!

 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)