Inaktiv platsannons

Erfaren beräkningsingenjör skrovhållfasthet i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi är idag knappa 50 medarbetare som arbetar med skrovhållfasthet, fördelade på tre skrovhållfasthetssektioner inom området Strukturanalys. Skrovhållfasthet har en central och viktig roll i allt utvecklingsarbete och vi deltar under hela resan; från konceptfas till färdig produkt till eftermarknad. Arbetet sker i nära samarbete med andra discipliner såsom konstruktion och produktion. Sektionen ansvarar för statisk hållfasthet och livslängd på skrovstruktur samt definierar, stöttar och utvärderar strukturprov.

Produktmässigt är vårt huvudfokus just nu mot Gripen E/F, men vi är även involverade i diverse konceptstudier samt andra produkter såsom SK60 och TX (skolflygplan). Vi finns på en internationell arena i stora industriprojekt med olika partners.

Beräkningar utförs både med egenutvecklade metoder och med kommersiella FE-program. Förutom statiska analyser jobbar sektionen med livslängdsfrågor som hanteras med både klassiska utmattningsanalyser och brottmekaniska analyser.

Din framtida utmaning

Vi behöver nu utöka våra sektioner med ytterligare beräkningsingenjörer. Arbetet spänner över hela utvecklings- och livscykeln hos våra produkter vilket innebär att du får en bred överblick och förståelse för helheten vid utvecklingen av ett flygsystem. Behov finns att stärka upp med erfarna personer som är väl förtrogna inom området hållfasthet.

Vi erbjuder en kreativ miljö med en teknisk höjd som ständigt utmanar oss och ställer krav på ett ingenjörsmässigt synsätt. Det finns goda möjligheter att framöver ta ledande tekniska roller inom arbetet med Gripen E/F för rätt person.

Den du är idag

Vi letar efter dig som är systematisk och har en god analytisk förmåga - samt ett uttalat intresse av att arbeta med hållfasthetsfrågor. Att du är initiativrik och har en god kommunikativ förmåga förutsätter vi. Du är bra på att etablera relationer och nätverk, och stimuleras av att arbeta mot givna uppsatta mål.

Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom området och delar gärna med dig av din kunskap. Vi söker dig som är intresserad av att fortsätta utveckla dina personliga egenskaper och tekniska kunnande tillsammans med oss. Arbetsuppgifterna ställer krav på en hög nivå av engelska, både i tal och skrift.

Du är förmodligen civilingenjör med inriktning mot hållfasthetslära. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och har krav på svenskt medborgarskap, vilket medför att du måste genomföra och godkännas i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Urvalet sker löpande.  

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)