Inaktiv platsannons

Teknikledare inom taktiska system i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området Taktiska system utvecklar vi taktiska förmågor inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, primärdata och navigering, spaning och beslutsstöd, för bemannade och obemannade flygande produkter. Resultatet av vår design implementeras i utrustning utvecklad av underleverantörer samt egen mjukvara i delsystemens datorer.

Teknikledningssektionen ansvarar för design och arkitektur för helt taktiskt system. Detta innebär att sektionen ska tillhandahålla personal med kompetens inom systems engineering för helt taktiskt system samt att etablera, vidmakthålla och utveckla arbetssätt och metodik för området taktiska system.

Sektionen ansvarar vidare för att i tidiga faser av affärs- och produktutveckling kunna arbeta över hela området taktiska system i internationella sammanhang i nära samverkan med produktledning.

Sektionen är sammanhållande för FoT på området inklusive områdets teknikplaner.

Du kommer att ingå i teknikledning för taktiska system och arbeta med att stötta hela områdets verksamhet.

 

Din framtida utmaning

Framtiden bjuder på många spännande utmaningar, dels inom pågående utvecklingsprojekten men också gällande ny affärer och tidig produktutveckling i konceptfaser. Vi behöver dig som vill arbeta i en grupp med erfarna medarbetare och utveckla verksamheten och arbeta operativt inom sektionens ansvarsområde.

Du kommer att vara en viktig del i en stor helhet för att tillsammans nå våra mål och våra leveranser.

I din roll kommer du att tillsammans med linjechefer, projekt- och övriga teknikledare stötta våra utvecklingsresurser och medverka till att våra tekniska lösningar, arbetssätt och metoder är effektiva och ändamålsenliga.

Den du är idag

Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och med vana att samarbeta med andra. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete av mjukvarubaserade system och tekniskt ledarskap, samt att du känner dig bekväm med att leda grupper i förändring eller uppstart.

Vi tror att du idag jobbar med, eller har jobbat med, utveckling av komplexa system och att du har kunskaper från både systemutveckling och mjukvara i inbyggda system, gärna i flygplan eller andra säkerhetskritiska produkter. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Förutom erfarenhet av utvecklingsarbete i olika produkter och faser, gärna både systemutveckling och mjukvaruutveckling, bör du ha god förmåga att skapa kontakter. Du bör vara drivande och van att påverka och fatta beslut. Du ska kunna motivera och engagera medarbetarna i det dagliga arbetet samt utveckla gruppen och verksamheten.

Tidigare erfarenheter av ledarskap och internationell erfarenhet är meriterande och vi fäster stor vikt vid att du kan agera som en lagspelare och arbeta för hela områdets bästa.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)