Inaktiv platsannons

Utbildare och kundstödsingenjör för missilsystem i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Du kommer bli en del av den drygt 10 personer stora sektionen ILS and System Safety som är en del av Dynamics utvecklingsenhet. Medlemmarna på sektionen deltar framförallt i våra nyutvecklingsprojekt och genomför bl.a. kravanalyser, tar fram systemdesign, analyserar framtagna konstruktioner för att kontrollera att de uppfyller ställda systemsäkerhetskrav, tar fram tekniska publikationer, genomför supportuppdrag och kundkutbildningar både på hemmaplan och hos kund.

En viktig del av uppgifterna är att förstå kundens behov och krav samt säkerställa att dessa uppfylls på ett affärsmässigt sätt.

Utvecklingsenheten har idag ungefär 400 medarbetare fördelat på 6 avdelningar som arbetar inom hela utvecklingskedjan - från teknik till färdig produkt. Vi har ett nära samarbete med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel och är idag uppdelade på två platser, Karlskoga och Linköping. De produktfamiljer vi primärt jobbar med är missil- och understödssystem samt torpeder och undervattensfarkoster.

Din framtida utmaning

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner. Du kommer att ingå i ett team av kundutbildare/kundstödsingenjörer för missilsystem. Tillsammans kommer ni att förbereda, samordna och genomföra både utbildningar och supportuppdrag för våra kunder. En av dina utmaningar blir att vidareutveckla våra tjänster inom dessa områden.

Utöver detta kommer du även att få delta i utveckling/vidareutveckling av våra produkter och vid framtagning av kunddokumentation.

Arbetet innebär nära samarbete med såväl andra funktioner inom utvecklingsavdelningen, som funktioner på andra enheter som marknadsförare och produktionspersonal.

Då supportuppdragen och även vissa av utbildningarna sker på plats hos kund, innebär arbetet en del resor till olika länder.

Den du är idag

Som person är du nyfiken på andra kulturer, prioriterar kundbehov och vill etablera långsiktiga kundrelationer. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både i tal och skrift. Det är också viktigt att du är praktiskt lagd och är intresserad av att skaffa dig en detaljerad kunskap om våra system.

Du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av arbete med kundutbildning och/eller andra kundrelationer är meriterande.

Det är ett krav att du behärskar engelska väl i både tal och skrift. Om du dessutom behärskar ytterligare språk, speciellt spanska och/eller portugisiska, är det meriterande.

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)