Inaktiv platsannons

Legitimerad Psykolog till Röda Korsets behandlingscenter, Malmö

Om tjänsten

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade på fem platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Göteborg, Malmö och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

 

Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för traumatiserade flyktingar/migranter. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

 

Hur arbetar vi?

Röda Korsets Behandlingscenter i Malmö ger behandling åt traumatiserade flyktingar med uppehållstillstånd såväl som asylsökande och papperslösa. I vårt team ingår psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, tolkar, kurator, administratörer, ledare för barnverksamheten och läkare. Den aktuella tjänsten finns vid vår filial i Kristianstad, men inbegriper arbete också på huvudenheten i Malmö.

 

Vi arbetar med individuell behandling, för vuxna och konsekvent i team, d.v.s. multi-disciplinärt; en dag består av kliniskt arbete timme för timme, i termer av utredning och samtalsbehandling samt möjlighet att arbeta med samma patienter i grupp. Vi har teamkonferens en gång i veckan, viker tid åt gemensamma seminarier, artikeldiskussioner samt planeringsdagar. Till vårt uppdrag hör även att sprida information om krigs- och flyktingtrauma och hur enskilda människor drabbas vilket innebär att vi föreläser mycket i kommun, landsting, skola och för andra som möter samma målgrupp. Utöver själva behandlingsverksamheten kan vi i viss mån erbjuda handledning och utbildning till personalteam och yrkesgrupper som kommer i kontakt med målgruppen.

 

Vi söker dig som är/har:

  • Legitimerad psykolog
  • Erfarenhet av PTSD

Det är även meriterande om du:

  • Är tvåspråkig/flerspråkig
  • Har erfarenhet av ideell sektor

Som person behöver du vara lyhörd och gilla att arbeta i team. Du som söker delar Röda Korsets värderingar, stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling! Vi befinner oss i en expansiv fas och erbjuder kunskapsutveckling då våra medarbetare erbjuds handledning individuellt och i grupp samt annan utbildning. Inte minst innebär tjänsten även chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

 

Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning under perioden 180501-191231, heltid med placering i Kristianstad men visst arbete kommer även ske från centret i Malmö. Sista ansökningsdag är 28 februari.

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Anette Carnemalm som enklast nås på:

 

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej