Inaktiv platsannons

Mätteknisk ingenjör till utvecklings- och industrialiseringsavdelning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Teknisk Ledning är ett område inom avdelningen Airframe Development och består av fyra sektioner med ca 35 medarbetare och ett antal konsulter. Området ansvarar för kompetenser inom: teknikledning, processledning, konfigurationsledning och kravhantering, geometrisäkring och mätteknik samt designbudgetar.

Vår sektion Geometrisäkring och mätteknik (Dimensional Management) ansvarar bland annat för att utföra toleranssimuleringar, mätbereda geometrimätningar i sammanbyggnad/slutmontering samt att presentera resultat från dessa mätningar till övrig verksamhet. Vi behöver nu utöka med ytterligare medarbetare.

Din framtida utmaning

Nu söker vi dig som vill arbeta med mätteknik och mätteknisk beredning. Du kommer att vara en del av en relativt nybildad sektion som arbetar med geometrisäkring och mätteknik och det kommer att finnas stora möjligheter att dra nytta av gruppens samlade kompetens. Arbetet varierar mellan olika utvecklingsfaser och projekt.

Beroende på intresse så kan utmaningen ligga i att arbeta mer åt det produktionstekniska hållet och industrialisera en mätteknisk lösning. Alternativt att i olika utvecklingsprojekt arbeta 3D-baserat för att i det tvärfunktionella teamet lägga förutsättningarna till en kostnadseffektiv och producerbar produkt som möter tekniska krav.

Du kommer som mätteknisk ingenjör ha ett tätt samarbete med angränsande kompetensområden som konstruktion, produktion och produktionsteknik. God kommunikation, sammanhållning och trivsel är nyckelfaktorer för ett framgångsrikt samarbete i samtliga av våra projekt. Alla på sektionen är delaktiga i utvecklingen av nya arbetssätt och metoder då våra produkter kräver att vi ligger långt fram inom metodutveckling.

För den flygintresserade är detta ett spännande jobb som ger möjlighet till stor inblick i vad som finns under skalet på ett flygplan. Möjligheter finns till ett stort ansvarsområde och även stort kontaktnät inom företaget. Beroende på dina kompetenser, erfarenheter och personliga intressen anpassar vi tjänsten inom sektionens ansvarsområde.

Den du är idag

Vi välkomnar erfarna såväl som nyutexaminerade ingenjörer som vill arbeta inom mätteknisk beredning. Du bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten. Förmågan att kommunicera och kompromissa med sin omgivning ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Vi ser gärna att den sökande har en examen som högskoleingenjör eller civilingenjör. Kunskaper inom området mätteknik, statistisk processkontroll, konstruktion, kontrollberedning och produktionsteknik värderas högt. Motsvarande arbetslivserfarenhet samt grundkunskaper i CATIA V5 är meriterande. Även kunskap i PC-DMIS, Polyworks eller annan programvara där man utför mätteknisk beredning är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Välkommen med din ansökan

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)