Inaktiv platsannons

Provingenjör, Styr- och regler inom strukturprov i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen för Strukturprov är en del av avdelning ”Flight Test and Verification”. Vi utför hållfasthetsprov av hela flygplan och flygplanskomponenter. Gruppen för strukturprovning består idag av ca 18 personer som bygger upp och genomför provning av skrovdetaljer eller hela flygplan, både statiskt och i utmattning. Idag driver gruppen prover till framförallt Gripen men även till andra Saab-kunder, t.ex. Airbus och Boeing. Nu har vi många intressanta och utmanande uppgifter framför oss i form av total-prover av hela flygplan samt en mängd komponentprover till Gripen. Gruppen behöver förstärkas med en person som ansvarar för våra styr- och mätsystem.

Du kommer få vara en del av en kultur där vi tar gemensamt ansvar och samarbetar för att lösa gruppens uppgifter. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom hela provorganisationen inom det område som intresserar dig. Auktorisationsutbildning för flygprovingenjörer kommer att erbjudas.

Din framtida utmaning

Du ansvarar för att förbereda, optimera och underhålla de styr- och mätsystem som används till hållfasthetsprovning. Arbetet har en stor teknisk bredd och innefattar bl.a. teknikområdena reglerteknik, hydraulik och elektromekanik. Styr- och mätsystemen konfigureras för det aktuella provet och du ansvarar för att krav på noggrannhet och kalibrering uppfylls. I din roll som en av avdelningens styrsystem-experter är du inblandad i samtliga pågående prov och har därför varierade arbetsuppgifter.

På strukturprov samarbetar du internt med provingenjörer i gruppen samt externt med ingenjörer från hållfasthetsavdelningen. Dessutom har du kontakter med leverantören av styrsystemet i Sverige och utlandet.

I det dagliga arbetet samarbetar du med provingenjören som planerar, genomför och rapporterar strukturproverna. För dig som vill finns det goda möjligheter att på sikt utvecklas och ta dig an ytterligare arbetsuppgifter.

Den du är idag

Du har en bred maskinteknisk kompetens och en förmåga att förstå tekniska system. Du har ett stort engagemang för teknik och en vilja och nyfikenhet att lära mer. Lämplig bakgrund kan vara civil- eller högskoleingenjör från maskinteknik med inriktning mot mekatronik. Kunskaper inom reglerteknik, hydraulik och elektromekanik är meriterande. Kompetens inom hållfasthetslära, konstruktion eller mätteknik är också positivt. Som provingenjör kommer du arbeta självständigt och tillsammans med andra med både teoretiska och praktiska arbetsuppgifter. Därför krävs god samarbetsförmåga och att du är naturligt initiativtagande i ditt arbete.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

27-02-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis