Inaktiv platsannons

Chef Configuration and Product Data Management Office i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom avdelning Product Engineering arbetar cirka 100 personer. Avdelningen ansvarar för designorganisation, kravställer utveckling och ansvarar för att Aeronautics uppfyller de kund- och myndighetskrav som ställs på företagets flygande produkter och att dessa har koncis och full spårbarhet av produktdata. Ansvaret innefattar certifiering av produkterna och produktstöd under driftsfasen.

Configuration & Product Data Management Office är ett nybildat område inom avdelning Product Engineering som ansvarar för konfigurationsledning och utveckling samt drift av system för informations- och produktdatahantering för samtliga Aeronautics produkter och system. Exempelvis militära flygplan,Gripensystemet med dess ingående produkter, civila flygplan och militära derivat av dessa. Området har strategiansvar för produktdatahantering (PDM) och PM&T PDM, kravställer och realiserar PDM-verktyg. Området består av två sektioner; Configuration Management och Product Data Management. Området är engagerat i alla produktutvecklingsprojekt och ett flertal projekt för utveckling av produktdatasystem.

Operativ drift och förvaltning av PDM-systemen (Teamcenter, ARAS, etc), användarsupport och utbildning ingår i ansvarsområdet.

 

Din framtida utmaning

Vi söker dig som kommer att leda och driva förändringar av våra verktyg och produkter på ett systematiskt och ordnat sätt. Du blir ansvarig för konfigurationsledning och produktdatahantering av Aeronautics produkter och produktdatasystem och verktyg för detta. Du kan se fram emot ett spännande och utvecklande arbete där kreativitet, integritet och öppenhet prioriteras högt.

Som chef över området kommer du att ha två underställda sektionschefer. Att leda och utveckla medarbetare är en självklar del av ditt ansvar. Du ingår i ledningsgruppen för Product Engineering.

Idag ställs det krav på snabb utveckling av nya funktioner, uppdateringar och kundanpassningar från våra kunder och brukare. Det medför fokusering på att processer och verktyg för utveckling, konfigurering, ändringshantering produktion och underhåll är effektiva. Configuration Management är den vedertagna disciplinen för att ha kontroll på produktinformation via baselines, ändringshantering och säkerställa integritet och spårbarhet av produktdata i designförändringar och beslut

Utöver ansvaret för informations-och produktdatahantering samt verktyg för detta har området också ansvar för att leda och driva konfigurationsarbetet på produktnivå och är sammanhållande för konfigurering, ändringshantering och synkronisering av system och där ingående produkter. Vi har vidare ansvaret för metodik, -processer, -verktyg, utbildning och är kontaktpunkt i konfigurations- och produktdatafrågor för intern och extern verksamhet.

 

Den du är idag

Du är en engagerande ledare med förmåga att se till helheten. Som person är du drivande, initiativrik, ordningsam och utåtriktad. Du kommer att ha många kontakter och arbeta ihop med andra avdelningar inom och utom Aeronautics, därför värdesätter vi att du är öppen och kommunikativ.

Du har erfarenhet av informations- och produktdatahantering. Det är meriterande om du även har erfarenhet och kunskaper inom Gripen, Systems Engineering och/eller projektledning. Du har en utbildningsbakgrund som civilingenjör eller motsvarande. Goda kunskaper i engelska är ett krav för denna tjänst.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)