Inaktiv platsannons

Systemingenjör Teknikerträningssystem Gripen i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Hos oss har du möjlighet att vara delaktig i hela utvecklingskedjan av en produkt, från designfas till en färdig produkt. Våra markstödssystem utvecklas i moderna, integrerade utvecklingsmiljöer. Vi har kunder i flera länder och inom området utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer t.ex piloter, servicepersonal och operatörer i deras operativa vardag.

Din framtida utmaning

Vi söker nu en systemingenjör till sektionen Stöd och Träningssystem. Tjänsten innebär utveckling av våra träningssystem som fyller en central roll i att utbilda våra flygplanstekniker till Gripen. 
Du kommer arbeta agilt och jobba med många olika uppgifter brett inom våra system och genom ett helt systems livscykel från design till färdig produkt. Våra produkter är egenutvecklade mjukvaruapplikationer som kan köras i ett flertal operativsystem där tonvikten ligger på körning i Microsoft Windows. Du kan och vill arbeta i många olika moment under ett systems utveckling, med en noggrannhet och en pragmatisk inställning i balans. Vi lägger stor vikt på introduktion för att ge våra anställda en god grundkunskap om våra produkter och vårt arbetssätt. Du kommer att sitta i nya och fräscha lokaler i eget eller delat rum. I intilliggande byggnad finns möjlighet att träna i Saabs nya gym.

Den du är idag

Du jobbar idag med systemutveckling, eller så är du nyligen nyutexaminerad, med fokus på mjukvarusystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av exempelvis C/C++ och C#, Systemdesign, WCF/WPF, Expression Blend, Hantering av 3D-modeller, Informationsmodellering samt kunskap i LMS koncept för E-learning. Vi värdesätter samtidigt att du är en engagerad och kommunikativ individ som har en god förmåga att samarbeta med andra människor.
Lämplig utbildning är civil- eller högskoleingenjör i datavetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet inom mjukvaruprojekt och systemutveckling.
Vi ser gärna att du är intresserad av ledarskap på sikt, då det kan erbjudas möjligheter att leda andra såväl lokalt som i en internationell miljö.

Tjänsten innebär ett arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Urval kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)