Inaktiv platsannons

Kvalitetstekniker i produktion i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Kvalitetsstyrning är en sektion inom området för Produktion som ansvarar för att kvalitetsstyra allt från råmaterial till detalj- och komponentverkstäder till produkter till sammanbyggnad och slutmontering. Sektionen består i dagsläget av 19 engagerade medarbetare med stark sammanhållning som är fördelade i produktionens olika verkstäder. Gruppen ses en gång i veckan för att gemensamt gå igenom kvalitetsläget och statusen i varje verkstad.

Vi behöver förstärka sektionen kvalitetstyrning inom område produktionskvalitet med en kvalitetstekniker till vår produktion. Vi jobbar mot tydliga mål där vi ska bidra till att reducera kvalitetsbristkostnaderna samt säkerställa att våra produkter är kvalitetsäkrade så att de möter såväl interna som externa kunders krav.

Din framtida utmaning

Som kvalitetstekniker kommer du att jobba tillsammans med övriga kvalitetstekniker, kvalitetsingenjörer, produktionsledning, produktionsteknik och produktionsstyrning i team för att effektivisera produktionen på både lång och kort sikt. Din roll blir i huvudsak att driva avvikelsehantering och att delta i förbättringsarbetet i produktion tillsammans med teamet. Dina arbetsuppgifter kommer också att innefatta förbättringsarbete av våra befintliga arbetssätt. Vi jobbar med enkelhet och tydlighet vilket exempelvis innebär att vi har daglig styrning varje morgon där nya och pågående problem/aktiviteter redovisas. Du kommer att rapportera till både kvalitetschef och produktionsledning.

Den du är idag

För att lyckas med uppdraget bör du ha teoretiska kunskaper motsvarande gymnasieskoleingenjör alternativt lång erfarenhet av produktion. Dina personliga egenskaper ska påvisa att du har mycket lätt för att samarbeta samt att driva kvalitetsärenden framåt. Det är även viktigt att du är lyhörd och kan engagera andra eftersom ditt arbete kan innebära förändringar för någon annan. Du måste vara noggrann och analytisk samt brinna för ett leant arbetssätt. Engelska språket används i stor utsträckning både i våra kundkontakter och i de krav och processer vi arbetar efter.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)