Inaktiv platsannons

ERFAREN PROJEKTPLANERARE i Karlskrona

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Kockums expanderar och söker nu strukturerade Projektplanerare som vet hur man kommer i mål!

Avdelningen Project and Planning är navet i verksamheten kring projektledning och planering vid Saab Kockums och vi förstärker nu teamet med flera planerare.

Våra kunder finns inom svenska försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.

Din framtida utmaning

Som planerare vid Saab Kockums arbetar du med projektplanering i en dynamisk organisation. Du jobbar tätt tillsammans med projektledaren för att etablera projektplaner på olika nivåer, allt ifrån huvudplan till detaljplan. Projekten varierar i storlek, komplexitet samt längd och omfattar både nybyggnads- och underhållsprojekt. En förutsättning för att komma i hamn med uppdragen är ett aktivt, tätt och prestigelöst samarbete med olika organisationer såsom produktion, R&D och produktägare inom Saab Kockums. 

I avdelningens ansvar ingår även att vidareutveckla planeringsmetodiken i syfte att uppnå visuell styrning och uppföljning av resurser, kritiska samband och leverabler. Utöver detta sker företagets övergripande kapacitets- och resursplanering inom avdelningen.

Arbetet innebär resor både inom och utom Sverige. En del av vår verksamhet är placerad i Malmö och tjänsteresor är frekvent förekommande.

Den du är idag

Vi söker dig som har några års erfarenhet av planering och projektorienterat arbete, helst som projektplanerare men även som projektledare. Tjänsten kräver förmåga att bygga en helhet genom att finna kritiska leverabler och samband i projektplanen, exempelvis att förstå vilken planering som krävs för respektive disciplin samt förstå samband mellan design- och tillverkningsprocesser och deras beroenden.

Du bör ha akademisk examen innefattande planering och kalkylering alternativt ha skaffat dig motsvarande kompetens genom gedigen erfarenhet. Erfarenhet av Aveva MarsPlan/ERM eller annat planeringsverktyg som Primavera eller Antura är mycket meriterande. Erfarenhet av agilt arbetssätt såsom LEAN/Scrum är också positivt.

Våra nya teammedlemmar får gärna vara initiativtagande, drivande och målorienterade! För att lyckas och bli framgångsrik i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga, ett intresse för teknik samt ett sinne för ordning och kvalitet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Hos oss tillämpar vi flextid och våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård, förmånsbil samt aktiesparande.

Låter detta som ett intressant karriärsteg för dig? Då ser vi mycket fram mot din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)