Inaktiv platsannons

Projektledare Customer Support i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Saab Avionics utvidgar sig med nya kunder i första hand på den civila marknaden och utökar som en konsekvens sitt ansvar för att hantera returer och reservdelar direkt emot slutkund. Nya krav och större volymer ställer stora krav på servicenivå och kundkontakt, men även på förmågan att effektivisera processer och arbetssätt för att vara en attraktiv eftermarknadsleverantör.

Saab Avionics innefattar tre produktområden, Integrated Avionics, Gripen och Control & Actuation, och vi utvecklar och producerar avionik- och styrdatorer, visualiseringssystem samt aktuatorer och sensorer till i första hand flygindustrin.

Customer Support, Saab Avionik hanterar ärenden som rör eftermarknaden direkt mot kund, som returer, reservdelsförsäljning, vidmakthållande av reparationsresurser samt tilläggsförsäljning för de projekt där produktion pågår eller där leveranser av nya enheter avslutats. Customer Support är en avdelning med eget ekonomiskt ansvar och stora kontaktytor såväl inom företaget som mot externa kunder.

Din framtida utmaning

Vi söker en projektledare som kan driva eftermarknadsärenden internt och hantera kontakten med kunder som har Saabs produkter i drift. Du ska göra affärsmässiga bedömningar och beräkna och offerera kostnader för en stor variation av kundtjänster. Du kan sätta dig in i och diskutera tekniska kvalitetsbrister och dra slutsatser och besluta om åtgärder. Samtidigt har du ett affärsmässigt tänk, förståelse för företagsekonomiska funktioner och kan se möjligheter till att sälja in tilläggsaffärer.

Dina arbetsuppgifter innefattar att:

  • prognosticera, planera och offerera returer och reparationer
  • hantera returer och reparationer i affärssystemet
  • ansvara för reservdelsförsäljning och distribution till kund
  • medverka till och ge input till marknads-, utvecklings- och kvalitetsfunktioner gällande enheternas tillförlitlighetssiffror
  • ansvara för långsiktigt vidmakthållande av reparationskapacitet
  • följa upp och rapportera eftermarknadsprojektets ekonomi och aktiviteter
  • medverka med input till försäljningsavdelningen med eftermarknads business case
Den du är idag

Som person är du initiativtagande, självgående och kommunikativ. Vi tror också att du har en god analytisk förmåga kombinerat med sociala färdigheter och ett affärsmässigt tänk.

Din bakgrund kan vara inom exempelvis produktionsplanering eller produktutveckling/produktkvalitet eller något annat som bedöms vara relevant för tjänsten. Det viktigaste är att du har erfarenhet av att driva eller jobba i mindre eller större projekt. Erfarenheter från avtal och förhandlingar är meriterande. Du får gärna har arbetat med elektronik tidigare, i synnerhet avionik.

Du är tekniskt intresserad och har en teknisk utbildning på minst gymnasienivå. Högre utbildning inom teknik, ekonomi eller kvalitet är meriterande.

Då koncernspråket är engelska och flertalet kunder är från andra länder är goda kunskaper i engelska ett krav. Förutom detta förutsätter vi förstås att du behärskar svenska väl.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)