Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare EmbeddedVi söker dig som i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet i Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laser elektronik, bildhantering och mekanik. Det handlar om att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Med utgångspunkt i kravet att konstruera robusta och mobila system för tufft militärt bruk. Här är möjligheterna mycket goda för dig som vill ha internationella resor i arbetet. 

Till vår avdelning för Targetry & Infantry söker vi nu en mjukvaruingenjör med intresse för hårdvara och elektronik. På avdelningen arbetar ca 30 personer.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team som har helhetsansvaret för att utveckla och underhålla produktområdet Infanteri. Som ett heltäckande team, sammansatt av kompetenser så som programvara, elektronik, radio, mekanik, test och applikationsingenjörer, arbetar ni tätt tillsammans för att komma fram med idéer, utveckla nya funktioner och skapa produkter allt eftersom träningsbehoven i världen förändras.

Som utvecklare kommer du främst att ingå i olika typer av kund - och utvecklingsprojekt. Tillsammans med erfarna utvecklare kommer Du att arbeta brett med inriktning mot inbyggda system. Här ingår uppgifter såsom att koda i C++ eller C-kod, systemera, testa funktioner samt genomföra förstudier. Möjlighet ges även till att vara ute hos kund och verifiera systemen på plats. Det är främst hårdvarunära programutveckling som du kommer att arbeta med och du kommer att kunna förkovra dig i de senaste processorerna som just nu finns ute på marknaden.

 

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med utveckling av vårt Infanterisystem räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt.

Den du är idag

Vi söker dig som
  • Främst har en civilingenjörsexamen inom datateknik/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande men har du en kvalificerad högskoleingenjörsexamen med ett intresse för programmering så är även du varmt välkommen att söka
  • Har tre-sju års erfarenhet av mjukvaruutveckling C/C++ och att du vill fortsätta utvecklas inom området
  • Har ett starkt teknikintresse
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken
  • Svensk medborgare

Det är meriterande om du:

  • Tidigare arbetat inom industri i liknande roll
  • Har kännedom kring radiotrafik, t.ex. WiFi, Bluetooth och korthållskommunikation
  • Har kunskap om realtidsoperativsystem.
  • Har ett andra eller tredjespråk, t.ex. franska eller tyska

Vi tror på att du som person med din kompetens och personlighet kan stärka vårt team och vår organisation. Du är ansvarstagande och självgående i ditt arbete, eftersom Saabs medarbetare jobbar mycket efter frihet under eget ansvar. Du tycker om att arbeta i nära samarbete med dina kollegor och är flexibel och prestigelös i ditt arbete, samtidigt som du arbetar strukturerat för att nå hög produktkvalitet.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)