Inaktiv platsannons

Hydrodynamiker i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Sektionen mekanisk analys är idag en grupp på ca 15 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system och hårdvara. Gruppens ansvarsområden innefattas av hållfasthet, strukturdynamik, miljötålighet, termiska analyser, system engineering, materialvalsfrågor samt miljöteknik. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot styrda vapensystem och sensorteknik.

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då kanske vi har arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som hydrodynamiker kommer du att arbeta med beräkningar och analyser för våra undervattensprodukter. Ditt huvudsakliga arbetsområde blir inom området hydrodynamik. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till och med verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Programvara som används är huvudsakligen Ansys CFX. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete.

Den du är idag

Vi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik eller teknisk fysik. Vi ser att du helst har arbetat några år inom området och att du nu är redo för nya utmaningar. Du är väl bekant med CFD-hjälpmedel såsom Ansys CFX eller liknande.

Som person ser vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)