Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt för örlogsfartyg och ubåtar i Malmö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Nyfiken lösningsarkitekt på jakt efter en ny utmaning?
Vi utökar vårt team och söker dig som vill bli en del av några av världens just nu mest tekniskt utmanande projekt!

Sektionen Product Performace består totalt av 18 personer. Vi arbetar dels med IT-arkitektur och dels med kravhantering och verifiering för våra produkter, ubåtar och ytfartyg. För att lösa våra arbetsuppgifter består sektionen av ett IT-arkitekturteam och seniora ingenjörer inom ubåt och örlogsfartygsutveckling, med kompetens inom kravhantering, verifiering samt operativ användarerfarenhet.

Med din erfarenhet och kompetens kommer du spela en mycket viktigt roll i vårt framtida arbete!

 

 

Din framtida utmaning

I rollen som Lösningsarkitekt kommer du att arbeta med att skapa arkitektur och processer för integration av mjukvaruintensiva system från flera leverantörer. Inte minst utifrån ett förvaltningsperspektiv då våra produkter är komplexa och har väldigt lång livscykel. Några exempel är kravställning och uppföljning av våra leverantörers processer, licenshantering och leveransförfarande.

Vi arbetar i en TOGAF-inspirerad process och med verktygsstödd arkitekturmodellering. Våra produkter innehåller många system, både uppköpta och egentillverkade i en komplex distribuerad miljö med höga krav på tillgänglighet och informationssäkerhet.

Att bidra till att skapa förståelse för hur vi kan hjälpa våra kunder blir en del av ditt framtida arbete. Detta gör du bl.a. genom att förstå och integrera deras verksamhetsbehov i våra produkter. Vi söker dig med bred kompetens inom området där vi även ser att du kan bidra med hands-on hjälp vid integration och felsökning.

Tjänsten omfattar en del resor mellan våra verksamhetskontor, främst Malmö och Karlskrona och beroende på våra projekt kan det periodvis krävas högre närvaro på plats i Karlskrona.

Den du är idag

Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har jobbat med arkitekturfrågor och integration av komplexa system. Du är van att hantera många intressenter, både interna och externa såsom kunder och leverantörer. Du har förmodligen arbetat med processutveckling. Erfarenhet av miljöer med höga krav på tillgänglighet är meriterande.

Låter detta som nästa steg för dig? Då ser vi mycket fram mot din ansökan!

Hos oss tillämpar vi flextid och våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård, förmånsbil samt aktiesparande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.  Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | IT | Heltidsjobb (förstajobb)