Inaktiv platsannons

Mjukvaruchef med gröna fingrar i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter. Vi befinner oss just nu i en kraftig expansion.

Utvecklingsenheten består av ca 450 anställda och 200 konsulter uppdelade på våra två kontor i Karlskoga och Linköping. Vår utvecklingsenhet är uppdelad i sex avdelningar, varav avdelningen System Design är en av dem.

System Design ansvarar för utveckling av Programvara, utveckling inom Guidance, Navigation & Control, Radar, Sonar och Bildbehandling. Avdelningen är uppdelad i sju sektioner varav tre inom programvarusystem.

Din framtida utmaning

Vi söker en chef till en av programvarusektionerna med placeringsort Linköping. Programvarusektionens medarbetare är involverade i nästan alla produkter och täcker allt från hårdvarunära programmering till användargränssnitt. Programvarusektionerna har ansvar för mjukvaruarkitektur, mjukvarudesign, implementation av mjukvara, mjukvaruintegration och mjukvarutest.

Du kommer att ingår i avdelningens ledningsgrupp som består av 9 personer och ha 10-15 direktrapporterade medarbetare. Nu undrar du kanske vad du ska med de gröna fingrarna till? Jo du förstår sektionen är starkt växande för att tillgodose ett ökat resursbehov i form av flera nya projekt. Att så frön av talanger, ta sticklingar av erfarna medarbetare och plantera nya resurser i din trädgård kommer därför att vara en stor del av din uppgift, allt för att skapa en flora av välmående människor som bär frukt, växer och utvecklas i symbios med sin omgivning.  

Den du är idag

Om du kommer från våra egna led så skulle du kunna vara en ledartalang utan tidigare erfarenhet som chef, men med både ambitioner och fallenhet för att få andra människor att växa genom coaching och feedback. Kommer du från någonstans utanför våra grindar så är du en mer erfaren ledare med driv och engagemang som redan lyckats i rollen. I båda fallen behöver du vara flexibel, energifull och positiv. Gröna fingrar är förstås inget krav men det är klart meriterande eftersom avdelningschefen råkar vara en hejare på att odla tomater.

Våra produkter är i många fall komplicerade och du behöver därför vara teknikintresserad och uppskatta att leda medarbetare med mycket hög teknisk kompetens. Du behöver tycka om att driva förändringsarbete och vara duktig på att få människor med dig. Eftersom vi vill att sektionen ska växa är det viktigt att du tycker om att rekrytera och är antingen väldigt intresserad eller bra på det.

Som sektionschef arbetar du främst operativt och har många kontaktytor både internt och externt. Ditt huvudansvar är dina sektionsmedlemmar men du är också en del av avdelningens ledningsgrupp och behöver därför kunna lyfta blicken och se ett vidare perspektiv. Vi börjar bli en stor organisation och det kräver god förmåga att kommunicera, se andras perspektiv och hitta lösningar.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomgår och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Som chef ska du vara van vid snabba beslut, vila därför inte på hanen utan ansök redan idag. Urval och intervjuer kommer ett ske löpande.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)