Inaktiv platsannons

Point of Contact Missile Systems i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter. Utvecklingsenheten består av ca 410 medarbetare och 190 konsulter uppdelade på två orter (Karlskoga och Linköping). Vår utvecklingsenhet är uppdelad i sex avdelningar.

Avdelningen Projektkontor ansvarar för projektledning av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missile Systems, Ground Combat och Underwater Systems.

Din framtida utmaning

För att stärka gränssnittet mellan Projektkontor och affärsenheterna finns en Point of Contact (PoC) till respektive affärsenhet. PoC:ns uppgift är bl.a. att företräda Utvecklingsavdelningen och agera förlängd arm mellan Projektkontorschefen och affärsenheterna och delta i styrningen av projekt, göra uppföljningar och hålla sig uppdaterad kring nya affärer och de utvecklingsbehov varje affärsenhet har. PoC:n ingår även i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med övriga två PoC:er och de tre sektionscheferna.

Vi söker nu en PoC för affärsenhet Missile Systems med placeringsort Linköping alt. Karlskoga.

Den du är idag

Som PoC är du diplomatisk, kommunikativ och har lätt för att samarbeta och leverera resultat. Du är nyfiken och har en stor förmåga att lyssna, engagera och driva på. Du är flexibel, energifull och har lätt för att hitta lösningar. Du jobbar strukturerat, ser processer som ett stöd i arbetet och är bekväm i att planera, prioritera och följa upp.

Du är troligen civilingenjör och har erfarenhet inom en ledande befattning. Kanske har du kunskaper kring aktuella produkter och affärer. Goda kunskaper i engelska förutsätts och då jobbet kommer bedrivas på två orter krävs B-körkort.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Fackliga representanter:
AF, Johan Sowa,
Unionen, Stefan Andersson, Ledarna, Jan Petersen,

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)