Inaktiv platsannons

Driftsäkerhets-/underhållsingenjör i Malmö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Vill du arbeta med unika produkter fyllda av morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv? Ta chansen när vi nu utökar med en Driftsäkerhets-/underhållsingenjör.

Inom Saab Kockums ansvarar sektionen Logistics Engineering för att våra levererade fartyg och ubåtar har en hög tillgänglighet och driftsäkerhet. Detta innebär att vi ser till att fartygets olika system och komponenter fungerar bra, är lätta att underhålla, att det finns rätt reservdelar, verktyg och dokumentation tillhanda och att besättningen har rätt utbildning. Vi har vår verksamhet både i Malmö och i Karlskrona.

För att ytterligare stärka vår organisation inför kommande projekt söker vi en Driftsäkerhets-/underhållsingenjör med placering på vårt centralt belägna kontor på Dockan i Malmö. Du ingår i ett team om 15 personer och rapporterar till
sektionschefen.
 

Din framtida utmaning

Som Driftsäkerhets-/underhållsingenjör kommer du att genomföra driftsäkerhets- och underhållsanalyser, ta fram underhållsplaner och dimensionera reservmateriel. Arbetet genomförs huvudsakligen under fartygets konstruktions- och byggnadsfas. När fartyget tagits i drift så stödjer du kunden med analysarbete t ex i samband med att fartyget behöver modifieras.

Analysarbetet kräver förståelse för fartygets tekniska funktioner och dess användning och därför samarbetar du nära systemutvecklare och konstruktörer. Du kommer även i kontakt med kund, användare och underleverantörer.

Andra arbetsuppgifter inom sektionen är att medverka vid kravanalys, kalkylarbete och offertutvärdering samt arbeta med process-, metod- samt applikationsutveckling.

Den du är idag

Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med underhållsanalys av komplexa system är ett krav och har du erfarenhet av fartygstekniska system är detta meriterande.

Du har förmåga att planera ditt arbete självständigt och är en ansvarstagande relationsbyggare med god samarbetsförmåga. Rollen omfattar många olika kontaktytor både inom bolaget och externt varför vi söker dig som trivs med och uppskattar detta liksom har en serviceminded approach.

Svenska och engelska hanterar du i både tal och skrift. Körkort är meriterande.

Är det dig vi söker? Då ser vi fram mot din ansökan!

Hos oss tillämpar vi flextid och våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård, förmånsbil samt aktiesparande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)