Inaktiv platsannons

15 hp – Framtidsanalys för nutidens information i Sodertalje

Om tjänsten

Scaniafordon och -motorer utgör en viktig del av våra kunders logistik och produktion där drifttid är en viktig faktor. En störning kan få stora konsekvenser och det gäller att snabbt hitta och agera på uppkomna problem för att få så lite ställtid som möjligt. För att åstadkomma detta behöver vi utrusta våra medarbetare världen över med felsökning i världsklass.

Scania har ett egenutvecklat diagnos- och felsökningsstöd för lastbilar, bussar samt motorer för industriellt och marint bruk. Tillsammans arbetar utvecklingsingenjörer och teknikinformatörer för att vårt avancerade felsökningsstöd ska vara det bästa på marknaden.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började sin Scaniakarriär med ett examensarbete.

Bakgrund
Hur vi läser och tar till oss information idag skiljer sig åt från hur vi gjorde för 15 år sedan. Då fick vi all information serverad som en handbok i pappersformat. Nu interagerar vi och gör aktiva val i digitala format för att endast se den information som behövs.

Mål
Ett förslag på hur Scania ska utforma och presentera information i framtiden.

Uppdragsbeskrivning
Gör en framtidsanalys och ta reda på hur Scania bör presentera felsökningen, för att informationen ska tas emot på bästa sätt.

Utbildning/linje/inriktning
Textdesign – informationsdesign, 180 hp eller motsvarande
1–2 personer
Startdatum för exjobbet: Våren 2018
Beräknad tidsåtgång: 10 veckor

Kontaktpersoner och handledare
Linda Setterholm, teknikinformatör, +46 855 38 97 11,
Daniel Aslan, sektionschef, +46 765 55 75 25,

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

About the job
  • Title: 15 hp – Framtidsanalys för nutidens information
  • Business area: Thesis work
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-02-28
  • Job Id: 20176442
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej