Inaktiv platsannons

Kreativ och självständig doer - PR content Manager / Presskontakt i Stockholm

Vi söker nu dig som älskar kaffe och brinner för att självständigt skapa engagerande kommunikation i dagens relevanta PR-kanaler för Nordens största coffee shop kedja. Vi är ett snabbväxande företag och har idag cirka 350 coffee shops och över 4500 medarbetare. Espresso House har ett eget kafferosteri i Länna och ett eget bageri i Malmö, vi är en del av JAB Holding Company. Nu söker vi en PR Content Manager/ Presskontakt till Espresso House Group. Självklart har du kunskap kring och passion för de sociala och digitala arenorna, oavsett om de riktar sig mot den externa eller interna målgruppen. Du gillar också proaktivt PR-arbete med fokus på produktnyheter och strävar efter att alltid ge professionell och snabb service vid journalistförfrågningar.

Arbetsbeskrivning:

Du blir ansvarig för Espresso House prioriterade arbete med sociala medier samt andra externa kanaler som exempelvis hemsidan och externt nyhetsbrev. Du är ansvarig för att göra årliga Content Plans för respektive kanal med engagerande innehåll som ska bidra till att nå företagets affärsmål, med fokus att bygga varumärke och bidra till försäljning. Du blir även en del av vår inhouse-agency och blir ansvarig för content-produktion för dina egna kanaler, i form av både text, bild och film. Du skapar innehåll som används av samtliga länder som Espresso House verkar i, därutöver är du specifikt ansvarig för lokalt innehåll, publicering och bevakning i de svenska kanalerna. Du ansvarar även för engagerande internkommunikation på liknande sätt, med huvudfokus på innehåll till vår intra-app som läses av alla medarbetare i samtliga länder. Här blir du spindeln i nätet som tillsammans med content providers i de olika länderna ska säkerställa ett relevant innehåll med högt läsvärde. Vidare ingår även mer traditionellt PR-arbete i ditt ansvarsområde och du är företagets presskontakt med ansvar att hantera journalistförfrågningar proaktivt och reaktivt. Pressjour ingår i tjänsten. Här ingår mediebevakning, PR-planer, produktion av nyhetstexter, budskap, QA och pressfakta. Du stöttar företagets talespersoner och ansvarar för produktion av text, bild och film till pressrum, företagspresentationer, kvartalsrapporter eller externa events.

Vad vi erbjuder:

Vi erbjuder dig en tjänst som ger dig utrymme att arbeta självständigt och kreativt för att skapa innehåll i världsklass. Du kan starkt bidra till varumärkets framgång, hos oss får du möjligheten att arbeta i en kampanjintensiv miljö där det händer mycket och där du är den självklara interna specialisten på ditt område. Du rapporterar till Petra Dahlman, Head of Marketing och arbetar nära kollegorna i vårt härliga marknads- och produktteam.

Vad vi ber om:

  • Minst gymnasial examen
  • Relevant erfarenhet är ett krav
  • Du är en kreativ doer med hög servicegrad, god tillgänglighet, är noggrann och har känsla för detaljer samt förmåga att planera och prioritera för att säkerställa att alla deadlines hålls i det löpande arbetet. Att självständigt ta saker i mål är en självklarhet för dig, och du gillar möjligheten att få ansvara för såväl strategi som produktion och leverans. Du kan det mesta inom sociala medier såsom planering, bevakning, produktion, publicering eller annonsering och håller dig ajour med det senaste. Sedan tidigare är du van vid kanaler som Instagram, Facebook, Youtube samt verktyg för hemsida och nyhetsbrev. Du brinner för att hitta vägar att paketera och nå ut med produktnyheter via PR, pressutskick, influencers eller andra kanaler och strävar alltid efter bästa möjliga genomslag och räckvidd. Med god planering och framförhållning håller du alltid dina deadlines med marginal. Du gillar såväl proaktivt som reaktivt pressarbete och har hög tillgänglighet för att kunna hantera journalistförfrågningar. Du arbetar kanske idag som konsult inom PR eller Content Marketing alternativt på en liknande roll inom retail, med stor vana att självständigt producera engagerande innehåll.

Ansök

Är du den perfekta kandidaten? Klicka på "Ansök nu" så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm city på huvudkontoret för Espresso House Group. Resor i tjänsten kan förekomma.

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Marknadsföring / PR
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska