Inaktiv platsannons

Ballistiker i Karlskoga

Vad du blir en del... Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen Mechanical Development and Explosives Technology består idag av ca 100 personer. På Dammbrokontoret i Karlskoga, finns tre sektioner, Mechanical Development. De består idag vardera av ca 15-20 personer och de ansvarar för utveckling, konstruktion och analys av mekaniska system och hårdvara i alla våra produkter. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot våra missil- och understödssystem.

Den aktuella sektionens ansvarsområden innefattas av analyser inom hållfasthet, strukturdynamik, termodynamik, strömningsmekanik och raketmotorteknik.

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då kanske vi har arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som innerballistiker hos oss kommer du främst att jobba med våra understödsprodukter (AT4, Carl-Gustaf, m fl) och missiler. Jobbet som innerballistiker ställer krav på att du kan jobba agilt med beräkningsteknik och fysisk verifiering.

Att arbeta med utveckling inom ballistikområdet innebär att man har en tongivande position vid design av nya varor till vår produktkatalog.

Ditt sinne för analytiskt och kritiskt tänkande kommer att utmanas på flera nivåer då vi erbjuder dig möjligheten att få växla mellan teoretisk analys, CAE, fysisk provning, m m, beroende på vilken uppgift som ska lösas.

Då vi ständigt strävar efter att förbättra oss förväntas du medverka till att utveckla och förbättra våra metoder och befintliga produkter.

Våra produktsystem är av komplex natur och kräver gott samarbete mellan flertalet olika ingenjörsdiscipliner. Vi ser det som en styrka att du har ett öppet sinne redo för kontinuerligt lärande och vidimerad social kompetens. Men du ska även kunna driva små projekt självständigt.

Den du är idag

Vi söker dig med mycket god analytisk förmåga samt kunskaper och intresse av termodynamik, strömningsmekanik, mekanisk analys och simulering. Vi tror att du har civilingenjörsbakgrund eller motsvarande inom liknande område.

Du bör även vara utåtriktad, drivande samt kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt både på svenska och engelska. Tidigare erfarenhet inom analysarbete är meriterande.

Tidigare erfarenhet inom CFD och helst verktygen Ansys CFX, och Fluent är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej