Inaktiv platsannons

ADDTECH söker en Controller i Stockholm

  Om f... Addtech är en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern. Verksamheten består av cirka 120 självständiga bolag som säljer högteknologiska produkter och lösningar till kunder inom framför allt tillverkande industri och...

Om tjänsten

 

Om företaget

Addtech är en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern. Verksamheten består av cirka 120 självständiga bolag som säljer högteknologiska produkter och lösningar till kunder inom framför allt tillverkande industri och infrastruktur i ca 20 länder. Addtech skapar optimala förutsättningar för dotterbolagens lönsamhet och tillväxt.

Om tjänsten

Vill du arbeta i en bred och varierad tjänst nära verksamheten där du blir en viktig kugge och får vara med och påverka? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Addtech söker en Controller till en nyinrättad tjänst som kommer att vara placerad inom deras affärsområde Industrial Process. Du kommer att arbeta nära affärsområdets Business Controller, Affärsområdeschefen, Affärsenhetschefer samt ha löpande kontakter med ekonomiavdelningen samt ekonomichefer ute hos dotterbolagen. Tjänsten är centralt placerad på Addtechs kontor som ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. 

Ditt huvudsakliga ansvar innefattar;

  • Ansvar för samtliga ekonomiska frågor inom affärsområdet
  • Att handleda, stötta och samarbeta med bolagens ekonomer och VD’ar i ekonomirelaterade frågor
  • Konsolidering, granskning och analys av månads-, kvartals, och årsbokslut för affärsområdet
  • Uppföljning, analys och styrning av affärsområdet
  • Analys och ekonomiska underlag till affärsområdeschef och affärsenhetschefer
  • Vara stöd och bollplank i ekonomiska frågor till ledningen inom affärsområdet
  • Måltavla och prognoser
  • Övrig koncernrapportering
  • Valutahantering i samarbete med koncernens treasuryavdelning
  • Delaktig vid fusioner och förvärv
  • Resor till dotterbolagen i Norden och Europa ingår

Din bakgrund

Du är utbildad Civilekonom och har minst ett par års erfarenhet som Financial Controller samt innehar goda kunskaper i redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning. Vidare så har du utmärkta kunskaper i Excel, Power Point och Word samt har erfarenhet av att arbeta i affärssystem. Det är en fördel om du behärskar Cognos Controller. Det är också viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. 

Som person är du drivande, analytisk och noggrann samt är van vid att leverera mot uppsatta tidsramar. Vidare så är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändring. Andra viktiga egenskaper är att du är social, prestigelös samt har en god pedagogisk förmåga som gör att du kan kommunicera med olika typer av människor inom organisationen.

Att göra karriär inom Addtech

Addtech strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och ger sina medarbetare stora möjligheter till utveckling.

Internrekrytering är Addtechs viktigaste verktyg för ledarförsörjning. Vid sidan av detta görs även extern rekrytering och deras många företagsförvärv gör att Addtech får in duktiga och drivna entreprenörer. Med rätt matchning och stöd kan dessa personer utvecklas ytterligare i organisationen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej