Inaktiv platsannons

Redovisningsspecialist till Green Cargo i Stockholm

Om tjänsten

 

Nu söker vi dig som vill utvecklas i rollen som Redovisningsspecialist! Du kommer ingå i ett redovisningsteam bestående av tre personer och rapportera till Redovisningschefen. 

Dina ansvarsområden kommer bl a innefatta:

  • Följa utvecklingen och förändringar inom redovisningsområdet inkl IFRS
  • Ansvara för att kompetens finns inom områdena; periodisk redovisning, moms, tull och intrastat
  • Självständigt arbeta med kvalificerade redovisnings- och bokslutsarbete med delansvar för tidsplan för bokslut och rapportering
  • Genomföra utredningar samt följa upp förbättringar inom området redovisning och rapportering
  • Utveckla goda relationer med den operativa verksamheten och utbilda och stötta denna i redovisnings- och skattefrågor.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av allt från momsredovisning, koncernavstämningar, konsolidering till kassaflödesanalys och arbete med delårsrapporter och årsredovisning. Du kommer även att tillsammans med övriga inom Redovisning och Rapportering delta i utvecklingen av processer för hela gruppens verksamhet.

Det gör att vi söker dig som är bra på att se helheten och kan lösa och förklara komplexa frågeställningar och regelverk inom ditt ansvarsområde. Du strävar alltid efter att hålla dig uppdaterad och ha en djup förståelse inom redovisning och indirektskatterelaterade frågor.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som idag arbetar som revisor eller redovisningsekonom/-ansvarig med kunskaper inom IFRS och indirekt beskattning. Du har ett stort intresse för lagar, policys och ekonomiprocesser liksom god systemkunskap kopplat till dessa. Erfarenhet av SAP och Frango är meriterande.

Vi söker dig som vill och kan vara med och driva gruppens arbete framåt genom kontinuerliga förbättringar. Du är strukturerad med god kommunikativ förmåga och är bra på att prioritera och arbeta mot tidplan. Vidare värdesätter vi servicekänsla och engagemang liksom att du är öppen för förändring.

Här finns alla möjligheter för en vetgirig och driven person att växa i en roll där man får mycket fria händer att fördjupa sig inom sina intresseområden. Rollen ger dig också tillfälle att påverka och jobba verksamhetsnära med mycket kvalificerade redovisningsfrågor.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej