Inaktiv platsannons

Ekonomichef/Controller till Schoolsoft Förvaltning AB i Stockholm

Om f... SchoolSoft grundades 2003 och är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-lösningar för skola och barnomsorg. SchoolSoft används av nästan 2000 skolor med totalt ca 780 000 användare. Vi är marknadsledande på...

Om tjänsten

Om företaget

SchoolSoft grundades 2003 och är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-lösningar för skola och barnomsorg. SchoolSoft används av nästan 2000 skolor med totalt ca 780 000 användare. Vi är marknadsledande på webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Vi har skolor från Skåne i söder till Kiruna i norr och används både av enskilda friskolor såväl som av kommunalt drivna skolor. SchoolSoft erbjuder ett långsiktigt användarvänligt helhetsstöd för lärande och skolutveckling. I systemet finns allt som behövs för att hantera skolans administration och kommunikation. Vi är drygt 43medarbetare och sitter i nya, trevliga lokaler centralt beläget i Stockholm. Läs gärna mer om oss på

Om rollen
Schoolsoft söker en ekonomichef som ska ta helhetsansvaret för ekonomifunktionen i bolaget. Schoolsoft koncernen omfattar tre bolag med behov av koncernredovisning för två bolag på månadsbasis. Bolaget växer snabbt både organiskt med produktutveckling etc samt även vid förvärv.  Som ekonomichef så kommer du även ansvara för att löpande vidareutveckla hela ekonomifunktionen. Du rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen.

I tjänsten kommer du att ansvara för:

  • Ekonomisk rapportering till VD och styrelse
  • Månadsbokslut
  • Ansvarar för att sätta upp hur bolaget projektredovisar utvecklingsprojekt, löpande projektuppföljning
  • Kundfakturering
  • Kundreskontra
  • Årsbokslut, ink koncernbokslut
  • Ekonomisk budget
  • Likviditetsbudget
  • Skatter och deklarationer
  • Löpande redovisning

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet. Vi tror att du har flera års erfarenhet från liknande roll som ekonomichef/controller i ett mindre bolag eller att du arbetar som Financial Controller i dag och känner dig redo att ta helhetsansvaret för en ekonomifunktion. Du kan också ha revisionsbakgrund. En förutsättning i tjänsten är att du har mycket goda kunskaper i Excel.

Som person är du självgående, trygg i sig själv, har pondus samt är analytiskt lagd. Vidare så är du intresserad av att arbeta i en verksamhetsnära roll och är kommunikativ samt trivs med att ha många kontaktytor inom organisationen. Du är prestigelös samt hugger i där det behövs.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej