Inaktiv platsannons

Verksamhetsutvecklare Första hjälpen-utbildning i Göteborg

Röda Korset har en lång historia inom utbildning och varje år utbildar vi 10 000-tals människor både internt och externt. Vi utbildar bland annat föreningar, skolklasser och allmänheten, i hur de kan göra skillnad, t ex genom att kunna ge första hjälpen eller krisstöd.

Om tjänsten

Utbildningsenheten har ett samordnande ansvar för att fånga upp behov och skapa nya lösningar för läraktiviteter och utbildning inom och utom organisationen. Vi ger kompetens inom utbildning och lärande till organisationen. Enheten är utspridd på våra fyra kontor och du utgår från kontoret i Göteborg (där två medarbetare från enheten samt flera andra kollegor från andra verksamheter också finns). Arbetet kan ibland inkludera resor med övernattningar.

Om tjänsten

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som ska fortsätta arbetet med att vidareutveckla Röda Korsets utbildningsmetoder för att sprida livräddande kunskaper till ännu fler människor. Du projektleder och vidareutvecklar våra koncept samt utvecklar och testar nya metoder, dessutom är du tillgänglig som förstärkningsresurs i vår kursadministration. Du samverkar med så väl andra enheter som med våra lokala kretsar för att fånga upp behov och skapa lösningar för att fler ska kunna och våga ge första hjälpen när olyckan är framme. Rollen innebär att ansvara för såväl tidplaner som budget och att, i samverkan med våra tematiska rådgivare, säkerställa den pedagogiska kvaliteten i uppdragen.

Vi är ett ganska litet team som arbetar med utbildning och utveckling och det finns stora möjligheter att påverka ditt arbete och din roll. Har du idéer, intresse, erfarenhet av och tekniska kunskaper att hjälpa oss nå fler?

Exempel på arbetsuppgifter kan vara

  • Utveckla arbetet med ”Första hjälpen för alla”.
  • Utveckla kreativa utbildningslösningar och koncept där webbutbildningar är en del.
  • Delta i att kvalitetssäkra och samordna vår kursverksamhet.
  • Sprida kunskap inom första hjälpen inom och utom organisationen.
  • Ta emot och hantera utbildningsförfrågningar från hela landet.
  • Dialog och samverkan med externa partners, nätverk och organisationer i syfte att öka organisationens förmåga att sprida kunskap och att dela erfarenheter med andra inom området.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet samt minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du är väl insatt i teorier och metoder kring vuxnas lärande och har aktuell erfarenhet av Röda Korsets första hjälpen-utbildningar. Du gillar och är duktig på att utvärdera lärande samt att sammanställa resultaten. Dessutom har du god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Det är positivt om du även har projektledarerfarenhet inom utbildningsutveckling. Att ha varit engagerad i en ideell organisation är en stor fördel. Förutom kunskaper i svenska och engelska är ytterligare språkkunskaper meriterande.

Som person är du

  • Handlingskraftig och ansvarstagande – du agerar på eget initiativ, får saker gjorda och tar ansvar för resultatet
  • Strukturerad – du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt, planerar och gör tydliga prioriteringar
  • En duktig kommunikatör – du gör intryck och övertygar andra
  • Bra på att samarbeta och nätverka – du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information och stöttar andra att uppnå gemensamma mål samt skapar användbara nätverk
  • Intresserad av och nyfiken på tekniska lösningar

Vad erbjuder vi dig?

Ett fantastiskt viktigt jobb i ett härligt team som brinner för att fler ska få livsviktig kunskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskad start så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 mars. OBS! Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor?

Kontakta gärna Lars Adamsson, enhetschef Utbildning, på 08-452 46 10 eller

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb) | Deltidsjobb