Inaktiv platsannons

Ingenjör med ledarambitioner i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelning Flight Test and Verification ansvarar för utprovning, verifiering och validering av nyutvecklade, modifierade och nyproducerade produkter genom såväl mark-, simulator- och flygprov. Vi söker förstärkning till området Software and Instrumentation som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av mätsystem och programsystem. Här finns även övervakningscentraler för realtidsövervakning av flygprov.

Inom Software and Instrumentation arbetar idag ca 40 medarbetare i olika åldrar och i arbetsgruppen återfinns roller med inriktning mot såväl mjukvara och hårdvara som att operativt jobba nära flygplanet i den dagliga driften, i olika team och konstellationer.

Inom området tar vi fram diverse mätsystemlösningar, en del baserade på inköpt utrustning och en del baserade på egenutvecklade apparater. Vi tar fram systemlösningar för flygande mät, men även för markbaserade system, där vi arbetar med allt från analoga givare, signalanpassning, datainsamlingssystem, kamera/videosystem och system för telemetrering av data. Våra kunder är främst provingenjörer och att vi jobbar så pass nära Gripenplanen att vi bokstavligen har dem en trappa ner.

Området har två sektioner men präglas av en stark teamkänsla och våra utmaningar är så pass komplexa att "Vi tillsammans" är vårt ledord. Det innebär god sammanhållning, prestigelöshet och hjälpsamhet.

Din framtida utmaning

Hos oss kommer du initialt att arbeta som systemingenjör. Detta innebär allt från att ta fram en kamera som ska sitta i kabin, till att dokumentera hela flygplanets mätsystemlösning. Typiska arbetsuppgifter är att leta lämplig utrustning, utvärdera den genom funktionella tester samt genomföra miljötålighetstester för att få fram en luftvärdig apparat. Du kommer att arbeta inom teamet som tar fram mätsystemlösningar för provflygplan för det svenska och brasilianska programmet. Hela systemet definieras, testas och inte minst dokumenteras av dig som systemingenjör.

Du kommer att få chansen att driva mindre projekt inom teamet. Viktiga aspekter är då att säkra tid, teknik och ekonomi för ditt projekt. Till din hjälp har du flera kontaktytor såsom projektledare och linjechefer.

Inom området finns en stor bredd av arbetsuppgifter och tjänsten erbjuder stora möjligheter till utveckling både inom tekniska områden och ledarskap. Tjänsten innebär även samarbete med andra avdelningar såsom konstruktion, produktion, systemutveckling samt kontraktsansvariga. Här får du chansen att bygga upp ditt personliga nätverk.

För att få en så bra start som möjligt får du i din introduktion ett antal utbildningar och en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Den du är idag

Vi söker dig som trivs med att arbeta i team och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har ett starkt inre driv, är van att ta egna initiativ och arbetar målinriktat. Du är bra på att se saker utifrån ett helhetsperspektiv. Du har ambitionen att bli en ledare och du kommer att få möjlighet att utveckla denna egenskap både praktiskt och genom utbildning. Din bakgrund bör vara civilingenjör eller motsvarande.

För denna tjänst är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med systemutveckling, gärna i en ledarroll. Det är även meriterande om du har andra erfarenheter av ledarskap utanför yrkeslivet. Att kunna utrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktigare än formella krav och vi välkomnar dig som är nyutexaminerad lika varmt som dig med flerårig erfarenhet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Skicka in din ansökan redan idag, vi intervjuar löpande.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)