Inaktiv platsannons

Systemingenjörer inriktning System-Mjukvara-Applikationer vid Avionics Systems Produktområde Gripen i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Avionics Systems Produktområden Gripen är en del av IPS. Produktområde Gripen spännner över generella och unika produkter inom Gripen systemet. Huvudsakligen täcker dessa Display system, Spanings system, Avionic utrustning, Videoprocessning och förädling samt Datakommunikation i höga hastigheter. Våra produkter avseende både hård- och mjukvara spänner från högre systemnivåer på flygplansnivå ned till lägre uppdragskritiska nivåer.

Du kommer att bli en del av vår verksamhet inom såväl Gripen C/D som E/F där arbetet spänner från tidiga utvecklingsfaser till färdiga driftsatta system och produkter samt framtida underhåll. För Gripen E/F pågår nyutveckling av Avionic samt HMI system där vi samarbetar mycket tätt med Aeronautics. För Gripen C/D arbetar vi med tillägg, förbättringar samt implementering i system som idag är operativa i fem olika flygvapen.

Din framtida utmaning

Din roll och framtid innebär att ditt fokus blir brett med förståelse för enskilda system som är del i större mer komplexa system vilka i sig är en del av en förmåga i Gripen systemet. Du kommer att samarbeta med materialgruppsansvariga, luftvärdighetsansvariga, konstruktionsansvariga, programledare, projektledare samt utvecklare inom ex. mjukvara & elektronik, verifiering m fl. Rollen innebär även att hantera ett mycket nära samarbete med Aeronautics motsvarigheter. Även att kunna leda och deltaga i samverkan med underleverantörer, beställare och brukare. Dina kunskaper och mål möjliggör att du redan nu eller efter en tid kan hantera rollen som chefsingenjör för en eller flera produkter med huvudfokus mot mjukvara och applikationer. Du kommer över tid att axla en mycket central roll för delar av Gripen systemet och bygga ett kontaktnät för detta tillsammans med oss andra.

Rollen innebär att kunna agera ledare och att fungera som beslutande instans. Du kommer att komma i kontakt med ett driftsatt Gripen system, C/D, vidmakthållande och vidarutveckling av detta, ett pågående utvecklingsprojekt för nästa Gripen system, E/F. Rollen är full av möjligheter, kanske näst intill gränslös inom det vi idag vet och tror om Gripen systemet. PA Gripen är organiserat mot en stor del av Gripen systemet och täcker både C/D och E/F, du kommer över tid att bli en nyckelkompetens hos oss och för Saab.

Den du är idag

Du är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör med erfarenhet av mjukvaru- och applikationsutveckling. Du har kunskap om och intresse av utvecklingsplattformar. Du har även erfarenhet av certifiering av säkerhetskritiska system, och erfarenhet av kravarbete. Du har kunskaper om verifieringsmiljöer och behärskar flytande engelska i både tal och skrift. Har du också erfarenhet av Avionikssystem, Gripen systemet, har använt kravhanteringsverktyg och har en vana av att hantera underleverantörer så är det meriterande.

Som person är du strategisk, självgående och samarbetsvillig. Du har gott omdöme, är beslutsam och har en ekonomisk medvetenhet i arbetet.

I tjänsten ingår resor nationellt och internationellt ca 30 dagar per år. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Inför en anställning kommer det därför att krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)