Inaktiv platsannons

Provingenjör Strukturprov i Linköping

Vad du blir en del... Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen för Strukturprov är en del av avdelning ”Flight Test and Verification”. Vi utför hållfasthetsprov av hela flygplan och flygplanskomponenter. Gruppen för strukturprovning består idag av ca 18 personer som bygger upp och genomför provning av skrovdetaljer eller hela flygplan, både statiskt och i utmattning. Idag driver gruppen prover till framförallt Gripen men även till andra Saab-kunder, t.ex. Airbus och Boeing. Nu har vi många intressanta och utmanande uppgifter framför oss i form av total-prover av hela flygplan samt en mängd komponentprover till Gripen. Gruppen behöver förstärkas med ytterligare provingenjörer.

Du kommer få vara en del av en kultur där vi tar gemensamt ansvar och samarbetar för att lösa gruppens uppgifter. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom hela provorganisationen inom det område som intresserar dig. Auktorisationsutbildning för flygprovingenjörer kommer att erbjudas.

Din framtida utmaning

Provingenjören planerar, genomför och rapporterar strukturprover av flygplanskomponenter. Du genomför provning av komponenter tillverkade av olika material, framförallt aluminium och komposit. Vid mindre prover arbetar du självständigt och för större tillsammans med andra provingenjörer.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med hållfasthetsingenjören medverka vid framtagning av provprogram och konstruera samt dimensionera provriggen. Därefter byggs provriggen upp tillsammans med verkstadspersonal och provningen genomförs. Du får lära dig att hantera våra styr- och mätsystem och skriver en provrapport baserat på de mätningar som gjorts.

Som provingenjör arbetar du både självständigt och tillsammans med andra med såväl teoretiska som praktiska arbetsuppgifter.

Den du är idag

Vi behöver dig med ett brinnande teknikintresse och uppfinningsrikedom. Att ta fram provmetoder kan ibland kräva en hel del klurighet. Vi ser gärna att du är praktiskt lagd och inte rädd för att ”meka” själv. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga och flexibilitet. Högskoleingenjör från maskinteknik eller motsvarande är en lämplig bakgrund. Goda kunskaper och intresse inom CAD, gärna Catia v5, är nödvändigt. Gärna även erfarenhet inom hydraulik, hållfasthet eller mätteknik.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej