Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjörer Flygprestanda och Flygmekanik i Linköping

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Om tjänsten


Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena flyg- och systemteknisk vapenintegration, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, motorintegration, aerodynamik och navigationssystem för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på tio sektioner och har totalt ca 235 medarbetare.

På sektionen Flygmekanik och Flygprestanda ansvarar vi bland annat för utvecklingen av flygmekaniska simuleringsmodeller och flygegenskapsanalyser av luftfarkoster inom Aeronautics, beräkning och analys av flygplansprestanda samt utveckling av verktyg för simulering av flygprestanda. Vi jobbar tätt ihop med de sektioner som arbetar med styrsystem, aerodynamik och flygsimulatorer. Vi bidrar med vårt arbete i många olika projekt, bland annat projekt inom Gripen-utvecklingen, framtida flygplansdesign och Special Mission flygplan. Nu söker vi nyfikna och flygpassionerade ingenjörer som vill bli en del av vårt team.

Din framtida utmaning

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du att utveckla våra flygprestanda och/eller flygmekaniska simuleringsmodeller som används i flygsimulatorer och som stöd i flygprov. Du kommer också att göra analyser av flygdynamik och flygprestanda. I din roll medverkar du i alla faser av utvecklingsprocessen av flygplanet, från konceptstudie och design till flygprov. Du kommer också att bidra till utvecklingen och underhållet av våra verktyg för flygmekanik och flygprestandaberäkningar för våra flygplan.

Du kommer att arbeta i team och bli involverad i utvecklingsprojekt för såväl existerande som framtida flygplan, och ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab.

Din roll och arbetsinnehåll kommer i hög grad styras av din bakgrund, erfarenhet och intresse. Vi kommer att erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett starkt flygintresse och vill fortsätta utvecklas som flygingenjör. Du är civilingenjör och har erfarenhet av flygmekanik, eller är nyutexaminerad med motsvarande kunskaper. Som person är du mån om att kommunicera öppet och prestigelöst och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)