Inaktiv platsannons

Sektionschef Geodata i Linköping

Vad du blir en del... Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom Området Tekniska och taktiska stödsystem söker vi nu en sektionschef till vår nya Geodatasektion. Sektionen ansvarar för att sätta samman geografisk information till kartor, 3D-omvärldar och navigeringsdatabaser för användning i olika typer av slutanvändarsystem. Dessa slutanvändarsystem utgörs av planerings- och ledningssystem, men också simulatorer och självklart även flygplanet Gripen.

Sektionen ansvarar också för utveckling, integration och förvaltning av produkten Digital Map Generating System, det produktionssystem som används för att försörja Gripensystemet med geografisk information.

Som sektionschef är du en del av ledningsgruppen där vi arbetar aktivt med den långsiktiga utvecklingen och planeringen av området som helhet

Din framtida utmaning

Inom Aeronautics utvecklingsorganisation genomförs nu en förändring där vårt område får ett ännu tydligare ansvar för de Tekniska och taktiska stödsystemen inom Gripen. I samband med detta inrättas en ny sektion med inriktning mot geografisk information, Geodata. Kompetens och personella resurser för den nya sektionen finns till stor del redan på plats. Nu vill vi hitta den sektionschef som tillsammans med medarbetarna formar verksamheten i den nya omgivningen.

Då vår sektion är förhållandevis liten finns utrymme att delta i sektionens dagliga tekniska arbete. Detta bedriver vi till stor del genom en nära kontakt med våra olika kunders representanter och användare. Att bygga upp och underhålla ett brett kontaktnät såväl internt inom Aeronautics utvecklingsorganisation som bland våra externa kunder är därför en naturlig del i arbetet.

Den du är idag

Sektionen du kommer till älskar allt vad kartor heter, varför det är ett stort plus om du delar det intresset. Tekniskt utförs mycket av vårt arbete i olika GIS-verktyg. Är du redan nu bekant med GIS (Geografiska Informationssystem) är det positivt, annars kommer ditt intresse för kartor att vara en god hjälp.

Med stort engagemang vill du etablera, leda och utveckla sektionen med fokus på att tillvarata och utveckla medarbetarnas olika förmågor. Du har en förmåga att se medarbetarna, du delar med dig av din kunskap samtidigt som du gärna lär dig nya saker.

Som person är du flexibel, energifull, positiv och har en hög motivation att utöva ett gott ledarskap. Du är noggrann, analytisk och utåtriktad med eget driv och initiativförmåga. Arbetet sker både självständigt och i team, varför du bör ha lätt att samarbeta med andra och ser möjligheter i en organisation där gränsytorna är många och kontaktnätet stort.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej