Inaktiv platsannons

Vi söker nyfiken programmerare i Linköping

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Teamet "Metoder, verktyg & Data - hållfasthetsdimensionering" tillhör avdelningen Strukturutveckling inom affärsområdet Aeronautics. Vi är ett team på cirka 15 personer och behöver nu fler som vill vara med oss på vår resa.

Vi jobbar med utveckling av olika program och våra huvudsakliga kunder är de skrov- och systemhållfare som utför hållfasthetsdimensioneringen i pågående och framtida affärsprojekt så som Gripen. Vi finns på en internationell arena i ett av Sverige största industriprojekt samt även forsknings- och utvecklingsprojekt.

Din framtida utmaning

Du kommer få vara med och bidra bidra i utvecklingen av våra program och just nu ligger stort fokus på att stötta de hållfasthetsingenjörer som jobbar med Gripen-utvecklingen. Beroende på program så jobbar vi med olika språk, exempelvis objektorienterad Matlab och C++. Många av programmen som utvecklas har grafiska användargränssnitt.

Vi behöver förstärkning avseende programmering i objektorienterad Matlab, där vi är inne i ett intensivt skede av utveckling och förvaltning. Då vi även jobbar med andra programmerings-språk så kan det, beroende på din kunskap, bli aktuellt med viss programmering i något av dessa.

Vi erbjuder en kreativ miljö med varierande arbetsuppgifter. Oftast drivs arbetet i en mindre arbetsgrupp, och det ställer krav på din förmåga att samarbeta, ta eget ansvar och arbeta mot uppsatta mål.

Vi prioriterar ett bra arbetsklimat med en god teamkänsla och erbjuder stor möjlighet att utveckla dig inom området.

Den du är idag

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi tror att du är en öppen och nyfiken person som bidrar till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla. Du är strukturerad och noggrann, har en positiv inställning och tar egna initiativ. Du är förmodligen civilingenjör.

Du har erfarenhet av objektorienterad Matlab, har du också kunskap inom eller är öppen kring att lära dig hållfasthetslära och andra språk som C++ är det meriterande.

Vi söker dig som är intresserad av att utveckla dina personliga egenskaper och kunnande tillsammans med oss. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom Saab och stöd för att kunna bredda och fördjupa kompetens på rätt sätt.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)