Inaktiv platsannons

Driftanalytiker Gripen C/D i Linköping

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Inom Support & Services drivs vi av att göra bra affärer. Vi är stolta över att vara en del av Saabs största affärer såsom Gripen E och Airborne Early Warning (AEW), där vi får bidra till företagets lönsamhet.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsenhet Aviation Services erbjuder kundanpassade supportlösningar till den civila och militära flygmarknaden, och under denna befinner sig vår avdelning CAMO and Logistic Services. Vi arbetar som tjänsteleverantör till Försvarsmakten FLYG i samarbete med FMV. På denna avdelning kommer du bli en del av ett litet team inom sektionen Fleet monitoring and Regulations som ansvarar för driftuppföljning och analys Gripen C/D.

Våra chefer har förmågan att kombinera affärsmässighet med ett professionellt modernt ledarskap. Prestation, ansvarstagande, samarbete och kommunikation är ledord som beskriver vår kultur. Samarbete inom Saab innebär ett aktivt sökande av nya idéer, såväl organisatoriska som tekniska, för att sedan dela med sig till övriga delar inom Saab.

Din framtida utmaning

Som driftanalytiker hos oss kommer du att:

  • Delta i utförande av systemrapporter/årsrapporter.
  • Utvärdera kundens driftsäkerhetskrav på teknisk produkt samt underhållssystem genom att bearbeta driftdata samt se till att uppställda målvärden analyseras och ställs mot varandra.
  • Svara för snabb återmatning av driftuppföljning/analys. Detta sker både på eget initiaitiv samt efter förfrågan om data från ansvariga inom Saab, FMV och FM.
  • Bidra med statistik/driftdata vid framtagning av alternativa lösningar som berör såväl teknisk produkt som underhållssystemet.
  • Stötta Saab materielgruppsansvariga vid analysering av Gripens förmåga inom utpekning av larm, bytesalternativ samt hantering av data och verktyget, då driftåtermatning för Gripens inbyggda fellokalisering också är en del av verksamheten.

Som en del i arbetet tillkommer presentationer vid möten internt och externt.

Möjligheter finns till breddning med nya områden inom verksamheten!

Den du är idag

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera teamet och känna att du kommer till din rätt! Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och noggrann som person. Vi ser även att du har lätt för det skriftliga med en redaktionell förmåga, då arbete med rapporter utgör en stor del av tjänsten. Då tjänsten är en supportfunktion är även samarbetsförmåga, driv och kundfokus viktigt.

Du har erfarenhet av flygunderhåll och en teknisk utbildning, är denna dessutom en flygteknisk sådan är det meriterande. Det är även meriterande om du har kunskap om Gripen samt vana och intresse av arbete med databaser och nyttjande av excel för sammanställningar utifrån dessa.

Du har goda kunskaper i såväl engelska som svenska, och körkort är ett krav.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)