Inaktiv platsannons

Vi söker erfaren mjukvaruutvecklare för nästa generations inbyggda system till flygande farkoster i Huskvarna

Vad du blir en del... I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation d...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Vill du jobba i en miljö som kännetecknas av spännande produkter, stor variation och med projekt som kräver lite utöver det vanliga, då ska du vara med i ett av SW-teamen på Saab Avionics Systems!

Avionics Systems utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning för krävande tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Avionics Systems produkter inkluderar bland annat den nya generationens Head-Up display system, datorer, kontrollsystem och kommunikationssystem. Till exempel levererar vi mjukvara och hårdvara till militära och civila flygande farkoster. Många av dessa produkter utvecklas tillsammans med andra delar av Saab och externa partners.

Avionics Systems har mer än 350 anställda i flera olika länder och våra projekt genomförs i en internationell miljö. Produktområdena Control & Actuation, Gripen, Integrated Avionics, Customer support, Acquisition and Communcation Systems samt Engineering är alla en del av affärsenheten Avionics Systems och har kontor i Järfälla, Huskvarna och Centurion.

Hos oss får du fördelarna att jobba inom ett stort och expansivt bolag med stora möjligheter till kompetensutveckling och många karriärvägar samtidigt som du jobbar med det lilla företagets möjligheter att direkt påverka och vara delaktig under hela produktutvecklingen.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta i ett team som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt. I din roll är du delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravanalys till design, implementation och verifiering.
Dina arbetsuppgifter är varierande och kan innefatta allt från drivrutiner till operativsystem samt avancerad applikationsmjukvara. Vanligtvis utvecklas mjukvaran i programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada) oftast för Power PC processorer eller DSPer.
Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av kunskap, vilja och förtroende.

Den du är idag

Då du i ditt arbete kommer vara i kontakt med stora delar av organisationen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät.

Vi söker erfarna ingenjör med minst högskoleutbildning med inriktning mot inbyggda system. Som person är du ambitiös och resultatinriktad med en god förmåga att planera ditt eget arbete. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering av säkerhetskritiska funktioner för inbyggda system inom t.ex. flyg-, kärnkrafts- eller medicinbranschen. Har du tidigare haft arkitektroll, systemroll, varit teamledare eller likvärdigt uppskattas det.

För tjänsten krävs kunskap inom:

  • C-programmering
  • Inbyggda system
  • HW-nära programmering
  • Kravhantering, design, verifiering och kravvalidering

Det är meriterande med kunskap inom:

  • Säkerhetskritiska system
  • Kravverktyg och konfigurationsstyrningsverktyg
  • C++, Ada, Assembler och Script-språk
  • Realtids OS
  • PowerPC, ARM, DSPer
  • MultiCore
  • UML

Välkommen in med din ansökan – vi ser fram emot att få träffa dig!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej