Inaktiv platsannons

Säkerhetsanalytiker i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group ICT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group ICT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I verksamheten ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Group ICT är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Som säkerhetsanalytiker kommer du att bli en del av Group ICT. Du kommer att ha en viktig roll med syfte att hitta, spåra och analysera eventuella oegentligheter i interna system. Du arbetar självständigt med säkerhetsgranskning, analys, systemhärdning etc., men samverkar även med kollegor inom angränsande områden. Rollen ger dig stor frihet där du arbetar i utmanande processer och kommer själv att planera och strukturera ditt arbete.

För att lyckas i rollen krävs ett stort intresse för informations- och IT-säkerhet. Har du branschrelevanta certifieringar, t ex CISSP, GIAC, Ethical Hacking, så är detta starkt meriterande. 

Den du är idag

Det är meriterande att du som söker har en akademisk utbildning med teknisk inriktning i botten, men detta är inget krav. Vi ser gärna att du har minst några års praktisk arbetslivserfarenhet inom området och har arbetat med uppdrag inom säkerhetsgranskningar, penetrationstester, IT-forensics intrångsdetektering, logghantering, systemhärdning eller liknande.

I rollen som säkerhetsanalytiker kommer du att arbeta självständigt inom området, men dina kontaktytor både internt och externt kräver att du är person med god samarbetsförmåga. Vi ser att du behöver vara drivande, analytisk samt noggrann i det arbete du utför.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)