Inaktiv platsannons

Nivå 3 Oförstörande provning i Linköping

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystem

Om tjänsten

Du kommer tillhöra sektionen Material och Processteknik som är en del under Airframe Development.

Inom sektionen arbetar vi företagsövergripande som kompetenscentrum inom metalliska och ometalliska material, tillverkningsprocesser, standarder och kvalificeringar.

Du blir en del av ett aktivt team som arbetar brett inom sina teknikområden, där du får en möjlighet att arbeta med många olika frågeställningar under våra produkters livscykel.

Vi är i dagsläget ca 20 medarbetare.

Din framtida utmaning

Vi söker nu en medarbetare med stort intresse för frågor inom området oförstörande provning. Du kommer agera i rollen som metodansvarig nivå 3.Du kommer att se till att medarbetare är certifierade och utveckla och kvalitetssäkra våra provningsmetoder. Dina arbetsuppgifter kommer du utföra i gränssnitt mot stora delar av verksamheten, och i samarbete med våra angränsande affärsområdes ansvarig nivå 3.

Arbetet sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalité och inköp samt med externa kontakter utanför Saab AB. En viktig del i verksamheten är stöd till produktion och konstruktion, där ett lösningsfokuserat förhållningssätt är en nyckel för att lyckas i sin roll. I arbetet ingår även undervisning inom området oförstörande provning, interna och externa revisioner samt arbete med våra företagsinterna standarder.

Den du är idag

Vi söker dig som har en nivå 3 certifiering inom EN 4179, mot en eller flera av följande metoder, MT, PT, ET och RT. Du bör ha flera års erfarenhet av att arbeta med tillverkande industri, och lätt för att hantera och tolka krav. Kännedom och erfarenhet av SAABs verksamhet är meriterande.

Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Vidare bör du som sökande vara kommunikativ med god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Du förmedlar gärna dina kunskaper inom området på ett pedagogiskt sätt till dina medarbetare. Goda språkkunskaper i engelska är en förutsättning.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Tjänsten tillsätts löpande, och kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)