Inaktiv platsannons

Ground Support Equipment Ingenjör i Arboga

Vad du blir en del... Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Sektionen består idag av 20 medarbetare och hos oss arbetar både kvinnor och män. Vi verkar inom följande teknikområden; Armament, Avionics och Logistics

Inom dessa teknikområden jobbar vi med utveckling, anskaffning och leverans av verktyg, provutrustningar och emballage som används vid underhåll av flygplan och helikoptrar. Vi jobbar i team och är måna om varandra och vill hjälpa till.

Armament, inom detta område arbetar vi med utrustningar till vapen och yttre last. Det är utrustning och verktyg som används vid hantering och underhåll av ett flygande systems vapen och annan utrustning (yttre last).

Avionics, här arbetar med underhållsutrustning för flygelektronik inom samtliga flygande system inom försvarsmakten. Vi hanterar dessutom motorsinspektionsutrustningar, batterivårdssystem och verktygssatser inom avionic.

Logistics, här jobbar vi bland annat med design och kravställning gällande emballage och emballagekoncept. Vi arbetar också med materialhantering, verktygssatser, elektronikdemontering och intern kvalitets- och leveranskontroll.

Din framtida utmaning

Arbetet som GSE-Ingenjör (Ground Support Equipment) innebär att du är delaktig i arbetet från anbud till kundleverans. Du kommer arbeta med anbud, kravhantering, teknik- och produktutveckling för ett antal olika produkter.

Tjänsten innebär både interna och externa kontakter. Internt är det kollegor inom sektionen, marknad, ekonomi och konstruktion. Externt är det främst kunder och olika underleverantörer.

Du kommer hantera ett flertal mindre uppdrag som du driver självständigt från start till mål. Uppdragen består i att utveckla, ersätta eller nyutveckla produkter och/eller tekniska lösningar som stödjer olika flygande system, men framförallt arbetar vi med Gripen.

Uppdragen kan enkelt beskrivas i att tolka krav och förväntningar för en produkt och därefter hitta en teknisk lösning som matchar.

Resor kan förekomma i tjänsten

Den du är idag

Vi söker dig med några års erfarenhet inom relevant teknikområde och med en övergripande kunskap inom elektronik, mekanik eller konstruktion. Det är meriterande om du har erfarenhet av produktutveckling.

Du har en teknisk utbildningsbakgrund på högskolenivå. Som person är du självgående, problemlösare, flexibel och har lätt att samarbeta. Vi värdesätter också nyfikenhet och ett genuint teknikintresse!

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för denna tjänst.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarsekretess varför en säkerhetsprövning utfört av myndighet måste genomföras innan anställning kan bli aktuellt.

Vi tillämpar löpande urval vid denna rekrytering så vänta inte med din ansökan! Sök idag!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej