Inaktiv platsannons

Produktionstekniker - Sammanbyggnad och Montering i Linköping

Vad du blir en del... I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation d...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Inom sektionen för Produktionsteknik sammanbyggnad och montering bedrivs hela det produktionstekniska arbetet från kalkylering, produktionsförberedelser och framtagning av produktionsunderlag till verifiering. Dessutom ansvarar sektionen för produktionsteknisk utveckling av nya produkter och tillverkningstekniker samt kvalificering av dessa utifrån både egna och kunders krav. Sektionen verkar både inom affärsprojekt och med stöd för ständig förbättring och ändringshantering avseende befintlig serietillverkning.

Sektionen genomför även kalkylering av utvecklings- och tillverkningskostnad inom teknikområdet.

Din framtida utmaning

Som produktionstekniker är du en viktig del i länken mellan konstruktion och produktion. Där bidrar du med att utveckla produktionsmetoder och arbetssätt samt påverkar konstruktionsarbetet så att lägsta möjliga tillverkningskostnad kan uppnås utan att påverka funktion och kvalitet. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram produktionsunderlag som beskriver byggsekvens, monteringsmetod och tydliga arbetsinstruktioner vilket ger operatörerna rätt förutsättningar för att bygga produkterna effektivt, med rätt kvalitet och lägsta kostnad. Du bidrar även till framtagning av nya tekniska lösningar och medverkar vid utveckling av effektiva produktionssystem och monteringslinor baserade på Lean-principer. Arbetet sker företrädesvis mot externa kunder så som Airbus och Boeing.

Den du är idag

Vi söker dig som är en driftig och erfaren produktionstekniker som är intresserad av att vidareutveckla dina kunskaper inom produktionsteknik. Du tar en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper samt flera års erfarenhet av produktionsteknik. Det är meriterande om du har kunskaper i Catia, erfarenhet av beredning i Delmia samt inom taktad produktion och automatisering.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ. Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och vi ser gärna att du har erfarenhet av att ledarskap. Tjänsten innebär också många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt social kompetens. Som produktionstekniker har du många kundkrav som ska uppfyllas och verifieras, för att lyckas i rollen bör du ha en stor kvalitetsmedvetenhet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både verbalt och i skrift.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej