Inaktiv platsannons

Designer i Karlskrona

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.
Andra framgångsrika produkter inkluderar Stirling luftoberoende framdrivningsmaskineri och minröjningssystem.

Inom affärsenheten finns sektionerna Outfitting och Mechanical Design som med hög kompetens utvecklar och konstruerar nya lösningar för fartygsarrangemang och systemkonstruktion av mekaniska system. De två sektionerna består av 25-30 personer, men arbetet sker i mindre team som kan bestå av kompetens från flera olika sektioner.

Vi söker nya medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss i några av Sveriges just nu hetaste projekt!

Din framtida utmaning

Som konstruktör hos oss består arbetsuppgifterna av att tillsammans med angränsande avdelningar, så som hållfasthet och produktion, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, installation och arbetsmiljö för utrustning och fartygspersonal. För att säkerställa bästa resultat hålls nära kontakt med kunder, leverantörer och partners över hela världen där du som konstruktör är delaktig. Då vi arbetar med både moderniseringar av befintliga fartyg och utveckling av nya produkter i längre projekt krävs noggrannhet och uthållighet.

Vi har verksamhet på flera orter och resor förekommer i tjänsten.

Den du är idag

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör med inriktning maskin- eller farkostteknik alternativt att du innehar motsvarande arbetslivserfarenhet. Du kan vara såväl nyexaminerad som erfaren konstruktör med flera år på nacken. Förmågan att kommunicera och viljan att lära sig av andra är en av de främsta tillgångarna vi ser hos dig. Då vi jobbar i stora projekt med komplexa gränsytor där du kommer ha ansvar för att din uppgift uppfyller gällande krav ser vi att du är driven och inte rädd för att ta diskussioner. Du är en van användare av 3D-modellering och PDM-system, där CREO och Windchill är några av våra verktyg.

Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Hos oss tillämpar vi flextid och våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård, förmånsbil samt aktiesparande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)