Inaktiv platsannons

Systemutvecklare för Träningssimulatorer - Elektronisk Presentation i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Gripens flygträningssimulatorer används för avancerad träning och är en viktig pusselbit i Gripens vapensystem. Personalen kommer inriktas mot det utvecklingsarbete som utförs för att Saab ska kunna svara upp mot sina åtaganden om leveranser av kompletta flygträningssystem till exportkunder. Arbetet omfattar också stöd till det svenska flygvapnets simulatorer.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta som systemutvecklare inom området flygträningssimulatorer där du bl.a. får ta ansvar för integration av simuleringen av den Elektroniska Presentationen dvs det piloten ser på sina skärmar. Att jobba med träningssimulatorerna är att jobba med hela flygplanssystemet inklusive den taktiska loopen så det finns massor att lära sig. Du blir en generalist med spetskompetens inom dina områden. Kortfattat så består arbetsuppgifterna i regel av

  • Kravspecificering och implementering
  • Kommunikation med underleverantörer
  • Integration och test
  • Deltagande i övrigt utvecklings- och felrättningsarbete i flygplanssimuleringen.
  • Installation och support, inom Sverige och utomlands
Den du är idag

Du är ingenjör med god programmeringsvana (C, C++) och erfarenhet av Unix/Linux utvecklingsmiljö. Förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Meriterande ifall du har intresse för flyg, telekrig eller jobbat med simulatorer tidigare. Du behärskar givetvis engelska i tal och skrift. Personliga egenskaper som vi tror starkt på är nyfikenhet, prestigelöshet, lagspelare som både hjälper och tar hjälp av sina kollegor och en stark drivkraft att alltid leverera resultat som leder till största möjliga kundnytta.

Om du drivs av att arbeta med spännande teknik tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas så sök!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)