Inaktiv platsannons

Kreditjurist till Group Legal i Stockholm

Om tjänsten

Om jobbet

Vi är idag ett drygt femtio jurister fördelade geografiskt mellan framförallt Sundbyberg och Stockholms city. Kreditjuristerna är cirka 20 till antalet och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation. Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i informationsträffar och utbildningar. Tjänsten är förlagd till Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg samt till Swedbanks kontor i Stockholms city.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen, gärna med tingsmeritering och flera års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid erfarenhet och kompetens rörande kredit– och säkerhetsrätt. Även kunskap och erfarenhet rörande finansbolagsfrågor, obeståndsrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt och företagsekonomi värdesätts. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp.

Varför jobba hos oss?

Du får möjlighet att arbeta med kreditjuridik i nära samarbete med erfarna jurister och bankens olika affärsenheter. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Jobb för jurister | Heltidsjobb (förstajobb)