Inaktiv platsannons

HR Business Partner till Scanias Produktion & Logistik i Sodertalje

Om tjänsten

Vill du vara en del av ett globalt team som arbetar med ständiga förbättringar av våra HR-processer? Vårt uppdrag är att attrahera, rekrytera, utveckla, engagera och behålla de medarbetare som utgör Scanias framtid. Trivs du i en miljö med hög puls där du kan nå dina personliga mål tillsammans med andra? Då är du välkommen till Scanias Produktion & Logistik.

Vill du vara en del av Scanias framgång?
HR- funktionen är en viktig del i vår verksamhet och du som HRBP arbetar nära cheferna och är en del i verksamhetens framgång. Som HRBP arbetar du brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom HR-området, operativa såväl som strategiska. Du arbetar nära verksamheten och fungerar som stöd till chefer och medarbetare ibland annat rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönesättning, rehabilitering och kompetensutveckling. Du driver frågor inom området och följer upp att policies, metoder och riktlinjer implementeras, utförs och efterlevs på ett effektivt sätt. Vi har medarbetare inom både kollektiv- och tjänstemannaavtalet.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Att företräda HR i lokal ledningsgrupp för de områden du arbetar med
  • Rehabiliteringsfrågor och samarbete med vår företagshälsovård
  • Arbetsrättsliga frågor och fackliga kontakter
  • Proaktivt friskvårdsarbete
  • Att representera din enhet i det tvärfunktionella arbetet med utvecklingen av Scanias HR-processer

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Mångfald är en självklarhet och något vi ser som gynnande för teamet och företaget.  Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Läs gärna mer om

Har du den här bakgrunden?

  • Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller teknik, alternativt har du tidigare arbetat som chef med ett stort HR- intresse
  • Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom HR
  • Det är positivt om du har arbetat med både verkstads- och tjänstemannaavtalet
  • Erfarenhet från fackliga förhandlingar är meriterande

Är det här du?
För att bli framgångsrik i denna roll är det viktigt att du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du noggrann, självständig och prestigelös med en förmåga att kommunicera och skapa goda och professionella relationer på olika nivåer. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs i en konsultativ roll. Det är en personalintensiv organisation och därför söker vi dig som trivs med att ha mycket kontakter, såväl internt som externt.

Ta reda på mer!
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje.
Du arbetar kontorstider, måndag-fredag med möjlighet till flextid.

 
Ytterligare information
Kontakta gärna Lina Nöremark (HR Manager), 070-608 17 16 eller Christer Jansson (HR Manager), 070-690 85 14.
 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej