Inaktiv platsannons

Konstruktör till Customized Truck Development i Sodertalje

Om tjänsten

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar bland annat för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar utanför Scanias typprogram, s k specialorder (S-order), där vi med hjälp av Scanias modulsystem skräddarsyr kundlösningar med korta ledtider.

Detta är ett område som Scania satsar på för att bryta ny mark inom nya segment och nya marknader. Fler än var tionde Scanialastbil som säljs är en Specialorder. Beslutsvägarna är korta och vi strävar efter att vara det lilla företaget i det stora.

Gruppen Product Adaptation Design ansvarar för tekniska utredningar av det stora flödet av Specialordrar.  Vi fokuserar på att uppfylla kundbehoven genom att komponera befintliga artiklar och komponenter i Scanias modulsystem på ett smart sätt, så att ledtiden hålls så kort som möjligt. Det hanteras i tre flöden:

  • Orderförfrågningar där vi utreder konkreta kundbehov ur ett produkttekniskt perspektiv
  • Ordrar där vi skapar tekniska underlag för varje kundorder
  • Avvikelser inom vårt ansvarsområde

 
Inom gruppen har vi olika team som ansvarar för leveranserna i ovan beskrivna flöden. Teamens ansvarsområden roteras, vilket gör ditt arbete varierat och ger en god förståelse för hela Special-orderprocessen från kundbehov till leverans av fordon.
 
Dina arbetsuppgifter
Dina huvuduppgifter består av att utreda och besvara Special-orderförfrågningar och att utifrån kundorder göra unika underlag samt ofta kontrollera att specifikationen uppfyller gällande lagkrav.  Vidareutveckling av gruppens rutiner och arbetssätt är en naturlig del av arbetet.
 
Vi har daglig kontakt med vår verksamhet i Scania Latin America. Varje dag går vi också igenom alla nya Special-orderförfrågningar vilket gör att du får du en bra kunskap om behoven på alla våra marknader globalt.  
 
Din profil
Du är civilingenjör eller högskoleingenjör inom mekanik. Eventuellt har du några års erfarenhet från ingenjörsarbete inom konstruktion/produktion, eller annan lämplig  bakgrund som exempelvis konstruktör, produktsamordnare eller beredare.
 
Vi ser god produktkännedom och erfarenhet av produktstruktur och Catia som starkt meriterande.
 
Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, snabbhet, eget driv och ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra i grupp likväl som att jobba självständigt med dina uppdrag. Du har lätt för att kommunicera med andra på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.
 
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
För mer information
Kontakta gärna Henrik Willstrand (Gruppchef), 08-553 506 09.
 
Din ansökan

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej